Vihdissä on useimmissa avauslyönneissä reilusti tilaa. Kuva nykyiseltä 18:lta.
Kentät |
13.4.2018

Golfkausi avattu – aurinkoinen sää suosii viikonloppuna golfareita

Golfkierros aurinkoisella kentällä toi hymyn pelaajien kasvoille Vihdissä.

Golfkausi Suomessa on korkattu jo muutamalla kentällä. Tämän linkin kautta näet ne kentät, jotka ovat jo avoinna.

Vihti Golfin klubitalolla, harjoitusalueilla ja kentällä oli perjantaina aamupäivällä hyvä kuhina.

Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta, laskettelurinteiden lämpömittari osoitti jo ennen puoltapäivää 16 astetta.

Golfautolla suoritettu ”katsastus” kertoi, että tiiauspaikat ja etenkin viheriöt ovat keskimäärin vähintään kohtuullisessa kunnossa. Väylät ovat osittain märkiä, mutta enimmän osan kierroksesta selviää kuivin jaloin.

Vihdin kenttä avautui torstaina jo 17:n kerran peräkkäin ensimmäisenä kesäviheriöille. Pelioikeutettujen sekä kymppikortin omaavien lisäksi Vihdissä oli paljon vieraspelaajia. Green feen hinta Vihdissä on viikolla 34 euroa, viikonloppuisin 39 euroa.

Matti Mäkinen, (vas.) Timo Ripatti, Pekka Laaksonen ja Lev Bastamow mittailivat perjantaina keskinäistä paremmuuttaan kevään toistaiseksi parhaissa keleissä.

”Vihdissä keväällä pelaaminen on tullut jo meille tavaksi. Märkiäkin paikkoja tulee joskus eteen, viheriöt näyttävät vuodenaikaan nähden olevan kelpo kunnossa. Voiko työelämästä vetäytyneille olla mitään parempaa liikuntaa heti aamusta kuin 4,5 tunnin golfkierros”, pohdiskeli Pekka Laaksonen.

Nurmijärvellä jäsenenä oleva Laaksonen oli seurakaveriensa kanssa liikkeellä.

” Kotikentällä päästään kesäviheriöille vasta hieman myöhemmin. Siihen asti kierrämme Vihdin lisäksi mm. Peuramaalla ja Hangossa, mahdollisesti myös Pickalassa”, kertoi tulevien viikkojen arkipäivien viikosta.

Koko nelikko lukeutuu golfin suurkuluttajiin, kierroksia kertyy kauden mittaan toistasataa.

Arkipäivänä pelaamaan ehtineistä valtaosa muodostui eläkeläisistä. Vihdissä vuosituhannen alusta asti pelanneet Saaren ja Borgin pariskunnat olivat nurmijärveläisten tavoin into piukassa kentän avauduttua.

”Kentän varhainen aukeaminen on meille saavutettu luontaisetu”, myhäili Christer Borg.

Seppo Saari (vas.) Ritva Saari, Christer Borg ja Maija Borg ovat aloittaneet golfuransa Vihdissä harjoitusalueiden ja kentän valmistuttua vuosituhannen alussa.

Kierrosmäärissä vihtiläiset olivat samoilla luvuilla nurmijärveläisten kanssa, reilut sata kierrosta henkilöä kohden.

Vihti Ski & Golf SM-kilpailut saivat virallisen arvon

Vihti Golf kuuluu nykyään ”resortiin”, jossa muina palvelunosasina ovat laskettelurinteet sekä lasten ja aikuisten teemapuisto Puuhapark.

Vihdin laskettelukausi jatkuu vielä ainakin reilun viikon SM-kisoihin asti.

Reilun viikon kuluttua Vihdissä kilpaillaan jo perinteisesti laskettelun ja golfin yhdistävässä kisassa, joka on saanut ensimmäistä kertaa virallisen SM-arvon.

”Alkavalla kaudella tavoitteemme on entistä pontevammin tarjota nykyisille jäsenillemme ja pelaamista aloitteleville heitä kiinnostavia palveluita, joiden kautta saamme heitä sitoutettua lajiin, pelaamiseen sekä seuraamme”, suunnittelee toiminnanjohtaja Sami Varelius.

Vihti Golfin kenttä kulkee etenkin takaysin osalta tasaisessa peltomaastossa. Tästä huolimatta Pekka Sivula on suunnitellut alueelle kokonaisuuden, joka layoutin osalta on vähintäänkin kohtuullinen pitäen sisällään muutaman mainion reiän.

Sami Varelius uskoo, että hyväkuntoisina avattujen viheriöiden kunto kestää läpi kauden.

Perjantain katselmuksen perusteella vierailua Vihdissä voi varauksetta suositella niille, joiden mielenrauhaa eivät pienet vesilammikot tai kevääseen liittyvät keskeneräisyydet häiritse.

Lauantain ja sunnuntain osalta Vihti Golfin starttilistat olivat jo täydenoloisia, joitakin paikkoja oli vielä vapaana. Pelaajia mahtuu kierroksille päivää kohden noin 200.

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.