Kastelholman linnamaisemaan sijoittuva kenttä kokee radikaalin uudistuksen, mikäli lähinnä rahoitukseen liittyvät kuviot etenevät suotuisasti.
Kentät |
14.2.2017

Ålands Golfklubb suunnittelee kattavia muutoksia Slottsbanan-kentälleen

Hankkeen kustannusarvio on kaksi miljoonaa euroa. Slottsbanan pysyy uudistustöiden vuoksi suljettuna vuonna 2018.

Ålands Golfklubb aikoo tehdä lähiaikoina isoja uudistuksia vanhemmalla kentällään. Ajatus on, että 80-luvun alussa valmistunut Slottsbanan rakennettaisiin suurimmalta osin uudelleen.

”Meillä on täällä Ahvenanmaalla mielestämme paljon tarjottavaa golfin harrastajille. Tämän vuoksi meidän on jalostettava tuotettamme, jotta uudistuva Slottsbanan pysyy vastaamaan lähialueella vallitsevaan kilpailutilanteeseen”, ÅGK:n toiminnanjohtaja Åsa Nordström sanoi Svensk Golfin haastattelussa.

Masterplanin klubille on laatinut tanskalainen kenttäarkkitehti Philip Spogárd.

”Asialle oli tehtävä jotain, sillä kenttä on pian 35 vuotta vanha. Ajattelimme ensiksi, että uudistaisimme viheriöt ja viheröiden ympäristöt. Mutta kun näimme Philipin suunnitelman, tulimme siihen johtopäätökseen, että uudistamme koko kentän.”

”Reikien järjestyksiin tulee muutoksia, ja tarkoitus on saada myös vesialueita peliin mukaan. Nykyään pelaamme kentällä veden suuntaisesti, mutta jatkossa haluamme meritunnelmaa joka paikkaan, missä se vain on mahdollista.”

Suunnitelmiin kuuluu myös kaksi uutta par-kolmosta. Toinen niistä on Nordströmin mukaan varsin lyhyt, korkealta pelattava väylä, jonka tiilyönti isketään veden yli niemimaalla sijaitsevalle viheriölle.

Seuraavaksi Ålands Golfklubb käy neuvotteluja eri yritysten ja elinkeinoelämän kanssa saadakseen hankkeelleen rahoitusta. Seura odottaa lisäksi Ahvenanmaan maakuntahallinnolta ja viranomaisilta vihreää valoa uudistustyön käynnistämiseksi.

Yhdistyspohjaisen ÅGK:n jäsenet saavat esittää asian tiimoilta omia mielipiteitään huhtikuussa pidettävässä ylimääräisessä vuosikokouksessa. Mikäli kaikki etenee suunnitelmien mukaisesti, uudistustyöt alkavat tämän vuoden syyskuussa. Tuolloin koko kenttä suljetaan ja avataan uudelleen kaudella 2019.

”Hankkeen kustannusarvio tulee olemaan noin kaksi miljoonaa euroa. Mikäli emme saa rahoitusta kokonaan järjestymään, tyydymme viheriöiden ja niiden ympäristöjen uusimiseen”, Nordström sanoi.

Vuonna 2015 Suomen parhaaksi 36-reikäiseksi golfkeskukseksi valittu Ålands Golfklubb houkuttelee vuosittain noin 19 000 vieraspelaajaa Kastelholmaan. Heistä 70 prosenttia tulee Ruotsista. Saaren matkailualan yritysten jäsenjärjestö Visit Åland myönsi viime vuonna ÅGK:lle Ahvenanmaan turismipalkinnon.

Lähde: Svensk Golf

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.