Volvo finalistit kuninkaan kentällä Bahrainissa - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][19]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

Volvo finalistit kuninkaan kentällä Bahrainissa

Jaakko Taipalus ja Mikko Kupiainen pelaavat perjantaina paikasta Euroopan Tourin Bahrainin kisaan.

Jaakko

Euroopan Tourin Bahrainin kilpailussa tehdään lauantaina historiaa. Kisan yhteistyökumppani Volvo on lennättänyt kansallisten amatöörifinaaliensa parhaat, yhteensä yli 50 pelaajaa maahan, jossa on vain kaksi kenttää. Parhaat perjantaisesta , kuningas Hamadin kentällä pidettävästä karsinnasta ovat sitten ”kolmansina pyörinä” pelaamassa Volvo Golf Champions tähtien kanssa lauantaina!!!

Tämä on toteutuessaan kokemus, jollaisen Euroopan Tourin kisassa ovat kokeneet vain Dunhill Links Championshipiin itselleen paikan isolla rahalla ostaneet vaikuttajat. Jaakko Taipalus Seinäjoelta ja Mikko Kupiainen Espoosta eivät joutuneet maksumiehiksi, he voittivat syyskuussa sarjasa Volvon kansallisesssa Espoon finaalissa. Keskiviikkona he lensivät Bahrainiin, torstaina oli vuorossa varsinaisen ET-kisan seuraamista.

”Mikkoa (Ilonen) emme ehtineet nähdä, iltapäivän huipuista kylläkin mm. Padraig Harringtonin, Ian Poulterin ja Francesco Molinarin. Olisihan se tietysti ainutlaatuista päästä pelaamaan vaikka jonkun tuollaisen ison tähden kanssa, ” mietti Mikko Kupiainen.

Bahrainin toinen kenttä, kuningas Hamadin yksityiskäytössä oleva yhdeksänreikäinen areena toimii karsintapaikkana. Se on yhdeksänreikäinen, par-kolmosia on neljä, par-nelosia loput viisi.

”Ensin pelataan yhdeksän reikää lämmittelynä ja kenttään tutustumisena. Toinen yhdeksikkö on sitten tiukkaa karsintaa. Kun ammattilaisia sijoitetaan lauantaina ryhmiin kaksi, karsinnasta tulee täydennykseksi sitten vielä omaa palloaan pelaava amatööri. Ennakkotiedon mukaan ainakin 30 parasta karsijaa pääsee tähtien sekaan. Mikäli jatkoonpääsevien ammattilaisten määrä tasatulosten johdosta kasvaa, nousee myös amatöörien määrä,” valotti Volvon pr-johtaja Thomas Hallbäck Bahrainin kisan kulkua.

Yhdeksän

Kupiainen on viimeksi pelannut kierroksen kotiseuransa SHG:n Kinkkukisassa lokakuussa.

”Suomenojan hallissa olen pitänyt tuntumaa yllä, mutta eihän se tietty sama asia ole. Ainutlaatuinen tilaisuushan tämä on. Kuninkaan kentällä en ole aiemmin pelannut, mutta eipä tämä nyt vielä ainakaan jännitä. Mikäs täällä on ollessa,hotelli ja muut puitteet ovat hulppeita.Kansainvälinen tunnelma, kivaa ohjelmaa, koeajoja sekä kylpylää on myös tarjolla. Huippugolfia on jo nähty ja huomenna kaikki on omissa käsissä,” Kupiainen jatkaa.

Volvon kansainvälinen amatöörifinaali pelataan Royal Golf Clubin The Montgomerie Coursella maanantaina ja tiistaina.

Teemu Tyry

Volvon kansainvälinen amatöörifinaali,kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • Pekka says:

    Uskomatonta, että tähän ei kotiseura tai kukaan muu puutu. On yleisesti tiedossa, että Taipalus pelaa täysin virheelliseellä tasoituksella ja menestyy sen johdosta. Kotiseura EPG ei kuitenkaan tähän reagoi mitenkään. On mielestäni väärin, että vuodesta toiseen Taipalus osallistuu Volvon yms. kisoihin ja pärjää niissä tasoitushuijauksen johdosta!!!Pitkään pallopelejä pellanneena henkilönä, on täysin mahdotonta, että tasoitus pysyy noissa lukemissa ja aina pari yms. erikoiskilpailuissa sattuu natsaamaan. Yksilökilpauluissakin juuri sopivasti parhaiden palkintojen ollessa tarjolla.Täysin ala-arvoista toimintaa Taipalukselta ja myös seuralta, joka tähän ei puutu, mutta on kaikkien ko. kentällä pelaavien yleisessä tiedossa.