28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

Tukholman juniorit kukistivat Uudenmaan

13-vuotiaat Matias Honkala (vas.) ja Perre Papunen voittivat nelinpelinsä Talmassa, Honkala kukisti vastustajansa myös kaksinpelissä.

Uudenmaan alueen junioritoimikunta järjestää vuosittain seurojen kesken reikäpelisarjan sekä pyörittää valmennusryhmää , jota vetää Bosse Backman. Toiminta perustuu kilpagolfin kehittämiseen, se ei kuitenkaan ole Golfliiton sateenvarjon alla.

Uudenmaa on pelannut jo vuodesta 2004 vuosittaista reikäpeliotteluaan Tukholmaa vastaan. Järjestyksessään yhdeksäs haasteottelu käytiin viikonloppuna Talman Master-kentällä. Vieraat olivat tuloksellisesti ylivoimaisia, loppuluvuiksi kirjattiin 20,5-3,5 Tukholmalle. Molemmissa joukkueissa oli kahdeksan poikaa ja neljä tyttöä.

Tappio i joukkueen jäseniä masentanut, kolmipäiväinen tapahtuma, jossa perjantaina ohjelmassa oli harjoituspäivä, lauantaina kaksi nelinpeli-nelipallo-ottelua sekä sunnuntaina singelit, oli lluonnollisesti nuorukaisille upea kokemus.

Uudenmaan piiri antoi tasoitusta vierailleen, sillä nuorimmat pelaajat olivat vuonna 1999 syntyneitä. Ottelun luonteeseen kuuluu sekin, että maajoukkuepelaajia ei ole mukana.

”Joukkueen kasaamisessa oli tavallista suurempi haaste, samanaikaisesti pelatut FT:n karsinnat karsivat osanottoa”, kertoi joukkueen kapteeni, Uudenmaan junioritoimikunnan puheenjohtaja Anne Castren.

Isännille pisteitä kahden päivän aikana toivat fourballista Kati Nieminen ja Tia Koivisto sekä foresomesta Perre Papunen ja Matias Honkala Kaksinpeleissä Matias Honkala voitti ottelunsa, Roope Lahti pelasi tasan.

Vanhempien iso rooli

Petra

Petra Salonen ja Anne Castren tekevät töitä Uudenmaan piirin juniorityön hyväksi, vaikka omat tyttäret ovat jo kasvaneet seuraaviin sarjoihin.

Tapahtuman organisoinnista vastasi pitkälti Anne Castren yhdessä Petra Salosen kanssa. Rouvia yhdistävä tekijä on se, että heidän tyttärensä Matilda Castren ja Sandra Salonen ovat jo kasvaneet nuorten maajoukkue-edustajiksi, äidit hoitavat kuitenkin aluueellista junioritoimintaa Uudellamaalla.

”Koemme tämän tärkeäksi. Itsensä kehittämisestä kiinnostuneet lapset aktivoidaan jo varhaisessa vaiheessa, nekin jotka eivät mahdu liiton ryhmiin voivat pulpahtaa pinnalle myöhemmällä iällä. Ja tässä joukkueessa on paljon sellaisia lahjakkuuksia, joista kuullaan vielä varmasti tulevaisuudessa, ” Castren ja Salonen vakuuttelivat.

Molempien mielestä suomalaisjuniorien osalta tärkeänä haasteena on koulunkäynnin ja golfin tehokkaampi yhdistäminen jo peruskoulun aikana sekä lukiossa.

”Eteenpäin on menty. Siihen pitäisi kuitenkin järjestää entistä parempia mahdollisuuksia, että urallaan eteenpäin pyrkivät juniorit voisivat johdetusti hoitaa koulunkäyntiään talven aikana ainakin osittain esimerkiksi Espanjassa. Vanhemmat ovat usein valmiita maksamaan suuren osan näistä kustannuksista, asian organisoinnissa liiton puolelta toivoisimme askelia eteenpäin”, Castren jatkaa.

Vanhempien rooli golfissa on moninainen, lasten kuskaus on yksi oleelllisimmista.

”Lähdemme Matildan tueksi talvella kuukaudeksi Floridaan harjoittelemaan ja kilpailemaan, Sandra tulee mukaan, jolloin tytöt viihtyvät paremmin ja sparraavat toisiaan” Castren antaa esimerkin panostuksesta.

Matilda Castren käy Haukilahden lukion ”golflinjaa”. Syksyllä 2013 hän siirtyy opiskelemaan maineikkaaseen Florida State Universityyn. Sandra Salonen ja moni Uudenmaan sekä Tukholman väliseen otteluun osallistuneista junnuista suunnittelee samanlaista urakehitystä.

Uudenmaan ja Tukholman välinen ottelu pelataan kaudella 2013 Tukholmasa. Yhdeksästä ottelusarjasta Uusimaa on voittanut kaksi.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje