Aulangon ja Lahden Golfin seuraottelulla pitkät perinteet - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

Aulangon ja Lahden Golfin seuraottelulla pitkät perinteet

AGK:n ja LG:n välisen seuraottelun ensimmäinen avaus lyötiin vuonna 1961. Kuva: Aulangon Golfklubi

Aulangon Golfklubi ja Lahden Golf pelasivat Hämeenlinnassa viime viikon lauantaina 50-vuotisjuhlaottelunsa. Tosin hitaaseen hämäläiseen tyyliin, sillä tämä rajapyykki tuli täyteen jo kolme vuotta sitten. AGK ja LG kohtasivat toisensa ensimmäisen kerran seuraottelussa 2. päivänä lokakuuta, 1961.

Aulangolla pelatussa avausottelussa oli mukana kymmenen pelaajaa, jotka pelasivat viisi nelinpeliä reikäpelin säännöin. ”Sää ja kenttä olivat kilpailujen aikana sellaiset, että lahtelaiset ja hämeenlinnalaiset nauttivat yhtä paljon auringosta ja kauniista kentästä kuin reikäpelistä, jota skotlantilaiset pitävät golfin hienoimpana kilpailumuotona”, paikallinen Hämeen Sanomat kertoi tuolloin artikkelissaan.

Ensimmäisen seuraottelun voitti Aulangon Golfklubi numeroin 3-2.

Vuosien varrella aulanko-lahti-ottelusta tuli näiden klubien todellinen taitojen testaus, kun molemmat valitsivat kokoonpanoon parhaat pelaajansa. 70-luvulla AGK:n ja LG:n väliset ottelut käytiin 12 pelaajan joukkuein, junioreille oli omat kiintiönsä. Samaisella vuosikymmenellä ottelua alettiin pelata kaksi kertaa vuodessa, kerran Aulangolla ja kerran Mukkulassa.

AGK ja LG tunnettiin 70-80-luvuilla hyvinä nuorten pelaajien kasvattajina. Seuraottelujen myötä kansallisissa kärkiturnauksissa ja maajoukkueissa pelanneet lahtelaiset ja aulankolaiset saivat tasokasta sparrausta vaativampia koitoksia varten. ”Kaupunkiottelun” voittoa pidettiin merkittävänä niin Kanta- kuin Päijät-Hämeessä, ja se oli monelle pelaajalle yksi kauden päätavoitteista.

Aulangon (siniset paidat) ja Lahden (vihreät paidat) välisen seuraottelun pelaajat juhlistivat 20.9. kuudelle eri vuosikymmenelle ulottuvaa tapahtumaa. Kuva: Aulangon Golfklubi

Aulangon (siniset paidat) ja Lahden (vihreät paidat) välisen seuraottelun pelaajat juhlistivat 20.9. kuudelle eri vuosikymmenelle ulottuvaa tapahtumaa. Kuva: Aulangon Golfklubi

Nykyään Aulangon ja Lahden seuraottelut ovat luonteeltaan kevyempiä. Siinä missä kapteenit joukkueineen suunnittelivat ennen palavereissaan pelitaktiikkaa, ei tämän päivän ystävyysotteluissa voitoilla ja tappioilla ole samanlaista painoarvoa. Joukkueet kootaan lähinnä toimikuntakeskeisesti, ja pelaajia löytyy useista eri tasoitusryhmistä.

Perinne jatkuu, ja ensi syksynä lahtelaiset isännöivät AGK:n joukkuetta Takkulan kentällä.

Kolme vuotta myöhässä pelatun juhlaottelun voitti Aulangon Golfklubi pistein 9½-5½. Tapahtumapaikkana toimi Aulangon samainen vanha puistokenttä, jossa AGK:n ja LG:n läheinen suhde alkoi lokakuussa 1961. Tuulahduksia menneiden vuosikymmenien kohtaamisista toivat konkarit MattiMäkivirta (AGK) ja Juhani Kärkinen (LG), jotka olivat mukana jo 60-luvun seuraotteluissa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje