20.–27.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[4][6]
KilpailuaSuomalaista
kyg - Kytäjä Golf

Kenttähenkilökunta ahkeroi syystöiden parissa – ”Holkitus merkittävä työvaihe talvehtimisen kannalta”

South East suljettiin maanantaina 5. lokakuuta, mutta kentällä aloitettiin heti samana päivänä ensi kauden kannalta tärkeät hoitotoimenpiteet.  Syksy onkin kentähoidon kannalta hyvin ratkaisevaa aikaa.

Kun hoitotoimenpiteet tehdään kauden jälkeen kunnolla ja päästään työskentelmään hyvissä sääolosuhteissa, on kenttä talvikuukausien jälkeen paljon valmiimpi uutta golfkautta varten. 

“Nyt kun kenttä on suljettu, holkitukset ovat tässä vaiheessa pääasiallinen kentänhoidollinen toimenpide”, kertoo kenttämestari Antti Koskela. 

“Eli käytännössä hiekkaa, holkitusta ja ilmastusta. Teemme nyt paljon töitä sen eteen, että kenttä talvehtii hyvin. Näin se saadaan avattua keväällä myös hyvässä kunnossa.”

South Eastilla on jo syys-lokakuussa tehty muutaman viikon ajan viheriöholkituksia. Niiden jälkeen kenttähenkilökunta on siirtynyt lyöntipaikoille, viheriöiden edustoihin ja lopuksi työn alle otetaan väylät. 

Näillä toimenpiteillä on tärkeä merkitys esimerkiksi väylien kuivumisen kannalta. Mitä paremmassa kunnossa väylät ja ruoho ovat, sitä nopeampaa on myös kuivuminen sateiden jäljiltä.

“Toimenpiteen aikana otamme kuollutta heinää ja orgaanista ainesta pois ja korvaamme sen hiekalla. Tämä helpottaa veden ja ravinteiden kulkua, ja kenttä saadaan parempaan talvehtimiskuntoon.”

Katso oheinen video South Eastin kentänhoiton toimenpiteistä.