- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista
hirg - Hirsala Golf

Tietoa kentän avaamisesta keväällä 2020

Lumettoman talven ja lämpimän kevään myötä monet golfkentät ovat auenneet ja päästäneet pelaajat kevätnurmille. Kentän avaamiseen ja golfaamiseen ylipäätään on tullut kuitenkin uusia haasteita koronavirusepidemian myötä. Käsittelemme näitä aiheita tässä artikkelissa.

Uusi ravintoloitsija ja toimitusjohtaja on valittu. Tiedotamme näistä tarkemmin erikseen.

Kenttä ja avaaminen

Kenttä on talvehtinut erinomaisesti ja on todennäköisesti paremmassa kunnossa kuin koskaan kevätaikaan – vaikka me kaikki varmasti muistammekin erinomaisia kevätkuntoja viime vuosilta. Puhtaasti kentänhoidollisesta näkökulmasta katsottuna kenttä voitaisiin avata tämän viikon lopulla. Ennätyksellisen sateisen talven seurauksena vesiesteiden pinnat ovat hyvin korkealla ja kenttä on vielä paikoin märkä matalimmissa kohdissa.

Hirsalan hallitus on kuitenkin päättänyt edetä perustellusti turvallisuus edellä ja kentän avaamista pohditaan tänä keväänä ennen kaikkea koronaviruksen leviämisen estämisen näkökulmasta.

Seuraavan kerran kentän avaamista käsitellään hallituksessa 6.4.2020, joten ainakaan sitä ennen avaamispäätöstä ei ole odotettavissa. Normaaliin golfkauteen verrattuna olemme vielä kauden ulkopuolella, joten erityistä painetta kentän avaamiseen ei ole: edellisinä vuosina kenttä on avattu 19.4.2019, 27.4.2018, 26.4.2017 ja 16.4.2016.

Syksyn, talven ja kevään projekteja ja uudistuksia

Harvennuksia metsissä

Viime kauden päätteeksi kentällä tehtiin maltillisia mutta pelaamisen kannalta merkittäviä ja näkyviä metsänhoidollisia töitä. Osa näistä oli näkyvissä jo syksyn viimeisillä kierroksilla. Väylien 6 ja 7 välistä karheikko- ja metsäaluetta on siistitty runsaasti. Pahimpia ”pallonsyöjäkohtia” on poistettu tasaiselta alueelta ja kutosen viheriön ja seiskan tiipaikan välinen rinne on myös karsittu niin, että näkyvyys on parantunut merkittävästi.

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen isompana.
Bunkkereita ja tiipaikkoja

Neljännen väylän ensimmäinen väyläbunkkeri (vasemmalla) on saanut tilaa ympärilleen, kun bunkkerista katsottuna viheriön suunnassa olleita puita on kaadettu. Bunkkerilta on siis nyt parempi linja pelata eteenpäin, jolloin bunkkeri ei ole enää yhtä rankaiseva kuin aiemmin.

Loppukaudesta uusittiin reiän 16 viheriöbunkkeri, joka on nyt aiempaa näkyvämmin pelissä. Par 3 -reiän takana olevan bunkkerin takaseinä rakennettiin näyttävästi vanhoista sähkötolpista siten, että bunkkerin takareuna näkyy lyöntipaikoille. Rei’iltä 1 ja 12 poistettiin viheriöbunkkerit ja reiälle 11 rakennettiin uusi ”Championship”-takatii.

Uudet golfautot

Hirsalaan on tälle vuodelle hankittu 20 uutta golfautoa. Pelaajien käytössä on upouudet Club Car -autot, joihin asennetaan myös Visage-GPS-järjestelmä, joka ohjaa pelaajaa kentällä ja mm. rajoittaa pelaajien pääsyä autolla alueille, joilla ei voi ajaa, kuten viheriöille. Vanhojen 15 golfauton tilalle tulevat 20 uutta autoa parantavat golfautojen saatavuutta ja samalla autojen toimintavarmuutta.

GeoGolf Arena

Parhaillaan on käynnissä maailman ensimmäisen GeoGolf Arenan rakentaminen rangella. Arena rakennetaan pallokoneen ja naisten saunan vilvoitteluterassin väliselle kallioalueelle, johon tulee lyöntipaikkojen lisäksi tapahtumateltta. Lue lisää GeoGolf Arenasta täältä. GeoGolf Arena on kokonaisuudessaan valmis näillä näkymin toukokuun lopulla.

Rangen parannus

Samaan aikaan rangella on käynnissä etualueen tasaus: huoltotien jälkeinen alue lyöntipaikalta katsottuna noin sadan metrin etäisyyteen asti. Kasvualusta saatannen levitettyä tällä viikolla, minkä jälkeen alue jätetään asettumaan ja kuivumaan noin kahdeksi viikoksi. Huhtikuun alkupuolella alue viimeistellään muotoilun ja painumien osalta. Kevään etenemisestä ja lämpötiloista riippuen alue päästään kylvämään noin huhtikuun loppupuolella, viimeistään toukokuun alussa. Range voidaan kuntonsa puolesta avata, kun muotoilutyöt on tehty valmiiksi arviolta huhtikuun alussa. Kylvetyltä alueelta ei voida kerätä palloja ennen kuin se on saanut kunnon nurmipeitteen, joten lyöntien toivotaan yltävän vähintään sataan metriin asti.

Rangen vasemmalla reunustalla olevaa turva-aitaa korjataan talven myrskyvaurioiden jäljiltä ja samalla se korotetaan lähes kaksinkertaiseen korkeuteen. Aitaa korottamalla pyrimme parantamaan turvallisuutta väylällä 10 etämällä rangepallojen lentämisen väylälle.

Koronan vaikutukset Hirsalassa

Teemme nyt keväällä mahdollisimman paljon etätöitä ja jatkamme sitä niin pitkään kuin on tarve. Tämä tarkoittaa, että klubi on toistaiseksi suljettu. Näin ollen myöskään caddiemasterin puhelimeen ei päästä vastaamaan ja caddiemasterin sähköposti ja chat pidetään edelleen talviasetuksilla.

Tiedotamme kentän avaamiseen liittyvistä suunnitelmista ja mahdollisista poikkeuksellisista pelaajaohjeistuksista lisää myöhemmin.