[13][26]
hirg - Hirsala Golf

Mikko Korhonen paras Hirsalassa

Kolme pelaajaa ylsi tulokseen neljä alle parin, kun Suomen parhaat golfarit kohtasivat Hirsalassa tänään perjantaina 29.5.2020. Dunhill Links -tyyliin pelatussa pro-am-turnauksessa 24 ammattilaista pelasi amatööripariensa kanssa. Ammattilaiset pelasivat omaa kilpailuaan, amatöörit omaansa ja joukkueet vielä omaansa.

Ilman yleisöä kaksipäiväisenä pelatun turnauksen enimmäinen kierros pelattiin eilen SHG:n Lakistossa, jossa paras oli Henri Lahdenperä (-3). Hänen tuloksensa Hirsalassa (+3) ei riittänyt kärkikamppailuun. Kaksi viimeistä reikää Hirsalassa neljä yli parin pelannut Lahdenperä oli alkukierroksen tiukasti mukana voittokamppailussa.

Maailman ranking-listalla korkeimmalla oleva suomalaispelaaja (150.), kaksinkertainen European Tour -voittaja Mikko Korhonen pelasi eilen Lakiston pariin ja tänään Hirsalan neljä alle. Korhosen muutaman metrin mittainen eagle-putti päätösreiällä meni hiuksenhienosti ohi, mutta birdiekin riitti ratkaisemaan voiton Korhoselle. Korhonen kuittasi voitostaan palkintorahaa 2800 euroa.

Maailman rankingin toiseksi paras suomalainen, sijalla 161 oleva Sami Välimäki, oli tuloslistalla kahdeksas (-1). Hirsalassa par-tuloksen pelannut ET-voittaja teki takaysillä kaksi eaglea (12:lla ja 18:lla), joiden turvin hän varmisti joukkuekilpailun voiton omalle tiimilleen.

Kilpailussa toista sijaa (-3) jakoivat vahvasti lopettanut, takaysin neljä alle pelannut Sanna Nuutinen (tänään -4), bogittoman kierroksen pelannut Roope Kakko (-4), kierroksen lopussa notkahtanut Teemu Putkonen (-2) ja molempina päivinä parin alittanut Albert ”Hippu” Eckhardt (-1).

Turnauksessa syntyi myös Hirsalan uuden par 73 -kentän epävirallinen kenttäennätys. Miehistä tuloksen 69 (-4) pelasivat ensin Roope Kakko ja sitten Mikko Korhonen. Samoin naisten paras tulos oli myös 69 (-4), jonka pelasi Sanna Nuutinen. Tulos on valitettavasti epävirallinen, koska kilpailussa oli voimassa siirtosääntö.