[11][17]

[11][17]
hirg - Hirsala Golf

Finnish Tour: Länsiluoto ja Tukiainen ykköset Hirsalassa

Lahden Golfin amatööri Atte Länsiluoto osoitti sitkeytensä Audi Finnish PGA Golf Tourin kauden toisessa osakilpailussa Hirsala Golfissa. Kärjestä päätöspäivään lähtenyt Länsiluoto (-2) piti asemansa ammattilaisten puristuksessa ja voitti lopulta kahden lyönnillä toiseksi sijoittuneen Peter Puhakan (par). Henri Satama (+1) nousi päätöspäivänä kolmanneksi.

Atte Länsiluoto otti uransa isoimman voiton yhteisuloksella -1.

Naisten kilpailussa jännitys huipentui viimeiselle väylälle, jossa Elina Saksa (+3) teki valitettavan tuplabogeyn metsään menneen avauksen jälkeen. Se avasi sauman Emilia Tukiaiselle (+2), joka pelasi lopulta voittoon yhden lyönnin erolla Saksaan.

Länsiluodolla ja Puhakalla oli tiukka kilpailu voitosta, mutta se ratkesi käytännössä 17. reiällä, jossa Puhakka löi sekä avauksensa että jatkolyöntinsä vesiesteeseen. Se seikkailu maksoi lopulta voiton Puhakalle. Länsiluoto sitä vastoin pelasi kylmähermoisesti Hirsalan päätösväylät tehden parit kahdelle viimeiselle väylälle.

Uransa avausvoiton Audi Finnish PGA Golf Tourilla ottanut Länsiluoto nautti pelaamisesta viimeisessä ryhmässä.

”En ollut aiemmin pelannut kärkiryhmässä näin isossa kilpailussa. Olihan se ihan uusi tilanne, mutta kyllä se jännitys laantui ensimmäisen tiiboksin jälkeen. Sen jälkeen sitä ei enää miettinyt, keskittyi vaan pelaamaan. Toki viimeisellä väylällä mietti, että onkohan sieltä joku tullut takaa ohi, kun en tiennyt tuloksia”, tuore voittaja kommentoi.

Länsiluodon peli oli koko kilpailun ajan hyvällä mallilla – niin kuin voittajilla yleensä on.

”Peli oli kokonaisvaltaisesti hyvää. Tietysti putti oli tällä viikolla iskussa. Ilman hyvää puttaamista ei varmasti kilpailuja voitetakaan”, Länsiluoto muistutti.

Kärkikolmikon takana Sami Välimäki (+2) esitti hyvän nousun neljänneksi. Simo Haavisto, Elias Haavisto ja Peter Erofejeff (+3) jakoivat viidennen sijan.

Naisten kilpailussa Emilia Tukiainen ja Elina Saksa olivat omilla luvuillaan, ja voittotaistelu käytiin heidän välillään. Tukiainen pelasi perjantaina koko kilpailun parhaan kierrostuloksen, 70 lyöntiä, joka siivitti hänet lopulta voittoon. Elina Saksan takaysin kaksi tuplabogeya olivat lopulta liikaa tiukassa voittotaistelussa. Naisten kilpailussa kolmanneksi sijoittui Matilda Svahn (+15), joka jäi Tukiaisesta peräti 13 lyöntiä.

Tukiaisen tunnelmat voiton varmistumisen jälkeen olivat helpottuneen onnelliset.

Emilia Tukiainen voitti naisten Finnish Tourin osakilpailun yhteistuloksella +2.

”Meillä oli Ellun (Saksa) kanssa kyllä kunnon taistelu tänään. Vähän samanlainen kisa, kuin viimeksi Nordcenterissä. Tällä kertaa päättyi näin päin”, Karelia Golfia edustava Tukiainen iloitsi.

Tulevat viikot pelinsä kehittämiseen ja harjoitteluun keskittyvä Tukiainen kilpailee seuraavan kerran kesäkuun alkupuolella Messilässä pelattavassa Viaplay Ladies Finnish Openissa. Harjoittelun painopistekin on jo tiedossa.

”Puttia suurimmaksi osaksi, ja vähän wedgepeliäkin pitää treenata”, Tukiainen paljasti.

Audi Finnish PGA Golf Tour jatkuu 31.5., jolloin käynnistyy Sarfvikin osakilpailu.