Seuraesittely - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
kg

Kymen Golf

Merimaisemasta mäntyjen siimekseen

Kotkan kaupunkikeskustasta vain muutaman minuutin matkan päässä oleva Mussalon golfkenttä valmistui vuonna 1989. Kymen Golfin isännöimä 18-reikäinen kenttä on Kosti Kurosen käden jälkeä.
Kuronen perusti kenttäsuunnitelmansa luonnon omiin ehtoihin. Niinpä Mussalon kierroksen avausväylä vie merimaisemaa kohti, seuraavilla noustaan mäntymetsän kehystämälle joskus tuuliselle mäelle. Sieltä laskeudutaan vesiesteiden reunustamille laaksoväylille, mutta merikin kohdataan jälleen kentän kaukaisimmassa kolkassa.
Meren läheisyyden johdosta pelikausi on Kotkassa syksypainotteisesti pitkä. Mussalo on valtakunnallisissa rankingeissa säännöllisesti parinkymmenen parhaan joukossa, kun kyse on kentän kunnosta. Erityisessä maineessa on griinien laatu ja vaativuus.
Mussalo on usein ollut korkean tason kilpagolfin areena. Lyöntipelin SM-kilpailut on järjestetty 1998 ja 2014, reikäpelin SM-kilpailut 1995 ja 2001. Finnish Tourin osakilpailu pelattiin 2002 ja Midien lyöntipelin SM-kilpailu 2015. Vuonna 2006 poikien joukkueiden EM-kilpailuun osallistui mm. muuan Rory McIlroy Pohjois-Irlannista.
Mussalossa halutaan myös tarjota yhä parempia edellytyksiä harrastajapelaajille. Pari vuotta sitten kentän pelaamisjärjestys palautettiin alkuperäiseksi, mikä luo varsinkin ensimmäisiä kertoja vieraileville leppoisamman startin – vesiesteet tulevat peliin mukaan vasta takaysillä. Tiipaikkatunnukset on ajanmukaistettu pituudesta kertovaan numeromuotoon, ja pelaajia kannustetaan rohkeasti valitsemaan taidoilleen sopivin ja peli-iloa tuottavin vaihtoehto. 2018 otettiin käyttöön 10 minuutin lähtöväli aiemman kahdeksan minuutin sijaan.