Vain yksi tavoite jäi täyttymättä Emilia Tukiaisen debyyttikaudella - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Podcast

Vain yksi tavoite jäi täyttymättä Emilia Tukiaisen debyyttikaudella

Verrattain myöhään ammattilaisuran käynnistänyt Emilia Tukiainen ei jäänyt haastajakiertueelle junnaamaan, vaan pokkasi tulokaskaudellaan LET:n pelioikeuden.

Emilia Tukiainen asetti itselleen neljä tavoitetta uransa ensimmäiselle ammattilaiskaudelleen. Niistä kolme toteutui. Tärkein oli nousu pääkiertue LET:lle joko haastajakiertue LETAS:in pistelistan tai karsintojen kautta. Karsintoja ei tarvitse jännittää, kun paikka tuli LETAS:in ranking-sijoituksen kautta.

”Ainoastaan voitto jäi uupumaan. Pitää yrittää ottaa se nyt siellä pääkiertueen puolella”, Tukiainen kertoi Golfpisteen podcastin vieraana tiistaina.

Joensuusta kotoisin oleva nainen on kotiutunut Helsinkiin hyvin, mutta sydän sykkii silti Pohjois-Karjalalle. Kun voiton sinetöinyt LETAS:n kauden viimeinen kisa vajaa pari viikkoa sitten päättyi, suunnisti Tukiainen lomailemaan kotikonnuilleen.

Myös viheriöillä hän edustaa yhä kasvattajaseuraansa Karelia Golfia.

”Ei se ole koskaan käynyt mielessä, että vaihtaisin seuraa. Sieltä minä kuitenkin olen lähtöisin. On ollut todella hienoa huomata, miten paljon kotiseurasta ja Joensuusta on löytynyt tukea ammattilaisuran alussa. Se on tosi arvokasta. Tukea tarvitaan, jotta tätä voi tehdä ammattimaisesti”, Tukiainen kiittelee.

Golfin vastapainoksi Tukiainen on opiskellut personal traineriksi. Lisäksi hän on suorittanut avoimen yliopiston opintoja ravitsemus- ja terveystieteestä. Kaikki tapahtuu kuitenkin golfin ehdoilla nyt ja tulevaisuudessa.

Pääkaupunkiseudulla Tukiainen harjoittelee Petteri Nykyn siipien suojissa. Nykyn valmennettaviin kuuluvat myös mm. Noora Komulainen, Ursula Wikström ja Matilda Castren.

Tukiainen nauttii kokeneempien kilpakumppaniensa kanssa treenaamisesta. Suomalaiset LET-pelaajat viihtyvät niin hyvin toistensa seurassa, että yhtä pidetään myös vapaa-ajalla.

LET on kiertueena askel tuntemattomaan, mutta edellytykset pärjäämiselle ovat olemassa.

”Kentät vähän pitenevät ja vaikeutuvat. Avauksiin pitää saada  lisää mittaa ja lähestymisiä tullaan lyömään usein kauempaa kuin tähän asti, joten sitä puolta pitää huomioida harjoittelussa”, sanoo Tukiainen, jonka vahvuuksiin kuuluu lyöntitarkkuus.

Niin väyläosumien kuin viheriöosumien kohdalla hän lukeutui LETAS:lla kauden parhaimmistoon.

Toinen vahvuus löytyy korvien välistä.

”Pidän itseäni aika rauhallisena pelaajana. Yritän myös pysyä rauhallisena ja kyllä se tietyllä tavalla on oma vahvuuteni”, hän sanoo.

Koko Emilia Tukiaisen haastattelun voit kuunnella Golfpisteen tuoreimmasta podcastista.

Golfpiste Podcast · #137 – Vieraana LET:lle nouseva Emilia Tukiainen – LET ja ET kolmea kisaa vaille valmiit

Lue seuraavaksi: Emilia Tukiaiselle upeasti kortti Ladies European Tourille heti tulokaskaudellaan

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje