23.2.–2.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][4]
KilpailuaSuomalaista
Podcast

Sami Välimäki: ”Tuntuu, että kuulun ET:lle – ja ehkä vähän isompiinkin kisoihin”

Sami Välimäki uhkuu itseluottamusta U.S. Openin alla. Kuva Getty Images

Golfpiste Podcast jututti uransa ensimmäiseen major-turnaukseen valmistautuvaa Sami Välimäkeä.

Ensimmäisenä suomalaispelaajana kolme perättäistä top 10 -sijoitusta European Tourilla ottanut Sami Välimäki valmistautuu uransa toistaiseksi suurimpaan kilpailuun, U.S. Openiin. Ensi viikon torstaina Winged Footin kentällä Yhdysvaltain New Yorkissa alkava kilpailu on Välimäelle uran ensimmäinen major-turnaus.

Kokemus tulee olemaan Välimäelle tavallisesta poikkeava, sillä major pelataan ilman yleisöä elokuussa järjestetyn kauden ensimmäisen majorin, PGA Championshipin, tapaan. Tyhjille katsomoille pelaamisessa on molemmat puolensa.

”Kun olen majoreita katsonut, niin yleisöä on todella paljon ja meininki näyttää mahtavalta. Sinällään pettymys, kun siihen ei nyt päästä. Tulee varmaan aika samanlainen kisa kuin mitä nämä muutkin ET:n kisat ovat”, Välimäki kertoi Golfpiste Podcastin puhelinhaastattelussa.

Välimäki kilpaili viime viikolla ET:n Andalucia Mastersissa vaikealla Valderraman kentällä, mikä toimi hyvänä kenraaliharjoituksena ensi viikolla odottavien U.S. Openin kisaviritysten alla.

”En ole itse noin vaikealla kentällä aiemmin pelannut. Antoi hyvää perspektiiviä siihen, miten suhtautua, jos eteen tulee noin vaikea kenttä”, Välimäki pohti.

European Tourin Race to Dubai -pistelistalla komeasti kymmenentenä oleva Välimäki on todistanut kykynsä lyhyessä ajassa ja kertoo kotiutuneensa Euroopan ykköskiertueelle.

”Tuntuu, että juuri sinne kuulun – ja ehkä vähän isompiinkin kisoihin.”

Myös pelivire on kohdallaan, ja tekemistä helpottaa sekin, että paineet pelioikeudesta ovat työpaikan pitkälle eteenpäin taanneen Oman Openin voiton myötä poissa.

”Pelaaminen on paljon nautinnollisempaa, kun on voitto tallessa. Pystyn vaan nauttimaan ja tekemään hyviä tuloksia. On ollut tosi siistiä”, Välimäki kertoi.

Kuuntele koko haastattelu alta. Välimäki avaa Golfpiste Podcastin jaksossa tarkemmin muunmuassa sitä, miten ote lipsahti Valderraman voittotaistelussa muutamaa reikää ennen loppua.

Golfpiste Podcast · #85 – Sami Välimäellä selkeä tavoite US Openiin: ”Ehdottomasti neljä kierrosta ja hyvä viikonloppu”
Lue seuraavaksi: Kaymerin sentin vajaaksi jäänyt chippi ratkaisi Catlinille ensimmäisen ET-voiton − Välimäelle jälleen top 10 -sijoitus

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje