11.–18.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][17]
KilpailuaSuomalaista
Podcast

Sami Välimäki arvostaa Vuoden tulokas -titteliä ja Vuoden urheilija -ehdokkuutta

Kuva: European Tour

Sami Välimäki perkasi kauden loppumetrit ja kohokohdat Golfpisteen podcastin vieraana.

Urheilijat pelaavat voitosta. Keskiössä on aina oma suoritus, eikä silloin vilkuilla sivuille. Jos kaikki sujuu, menestystä ja ehkä voittojakin tulee, sataa mitaleiden ja maallisen mammonan ohella usein ennemmin tai myöhemmin erilaisia kunnianosoituksia ja palkintoja.

Golfin Euroopan kiertueella valitaan vuosittain Vuoden paras tulokaspelaaja. Tänä vuonna valinta osui Sami Välimäkeen historian ensimmäisenä suomalaispelaajana. Mitä kunnianosoitus merkitsee pelaajalle itselleen?

”Se on hieno tunnustus tästä vuodesta ja osoitus siitä, että on ollut heistä paras, jotka tourille ovat tulleet. Kyllä se niitä hyviä juttuja on, ja omaan ansioluetteloon yksi iso juttu lisää. Kyllä ne pelaajalle merkkaavat tällaiset”, Välimäki sanoo Golfpisteen uusimmassa podcastissa, jonka vieraana Välimäki puhelimen välityksellä piipahti.

Välimäen menestys on huomioitu laajasti suomalaisessa urheilumediakentässä. Jopa niin, että hän on Urheilugaalassa ehdokkaana peräti kolmessa eri kategoriassa: Vuoden sykähdyttävin urheiluhetki, Läpimurto ja Vuoden urheilija.

Golfarille jo pelkkä ehdokkuus on harvinaista herkkua, puhumattakaan siitä, että golfari Vuoden urheilijaksi lopulta valittaisiin. Kuluva vuosi on kuitenkin ollut urheilurintamalla niin erikoinen, että edes Välimäen voitto ei ole poissuljettu mahdollisuus.

”Näytöt on annettu. Sitten se on tietenkin valitsijoiden silmissä, että kuka valitaan. Ihan mukava kuitenkin olla ehdolla kolmessa kategoriassa”, hän sanoo.

Kannattaa kuunnella Välimäen mietteet ja koko pitkä haastattelu kokonaisuudessaan tuoreesta podcastista.

Golfpiste Podcast · #99 – Sami Välimäki arvostaa Vuoden tulokas -titteliä ja Urheilugaala-ehdokkuuksia

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje