- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista
Podcast

Roope Kakko: ”Tavoitteena oli kääntää kelkka, negatiivinen kierre piti katkaista”

Kisaviikko-podcastin vieraana piipahtanut Roope Kakko puhui avoimesti kilpaurheiluun liittyvistä henkisistä haasteista ja mielenhallinasta. Suunta on ylöspäin!

Roope Kakko on kokenut urheilija. 37-vuotias pelaaja on ehtinyt voittaa ET:lläkin kertaalleen ja vyöllä on 121 kisaa pääkiertueella. Viime kausina suoritustaso ei kuitenkaan tyydyttänyt pelaajaa itseään ja se johti negatiivisuuden kierteeseen.

”Kauden tavoitteena oli, että negatiivinen kierre on kokonaan katkaistava. Otetaan asiat asioina ja tilanteet tilanteina. Tavoitteena oli kääntää se kelkka, kun alla on pari huonompaa vuotta. Että, kaikki suhtautuminen olisi positiivisempaa, kun sen valinnan saa tehdä itse”, sanoo Golfpisteen Kisaviikko-podcastissa vieraana piipahtanut Kakko.

Tällä kaudella Kakko on päässyt pelaamaan Challenge Tourilla 12 kisaa. Hän on kiertueen pistelistalla parhaana suomalaisena sijalla 48. Ensi kauden pelioikeus on käytännössä jo varmistettu ja sijoittumalla 45 parhaan joukkoon on vielä mahdollisuus edetä suoraan ET:n karsintafinaaliin.

Ranking-nousua Kakko pääsee tavoittelemaan Kiinassa lokakuun lopussa pelattavissa Foshan ja Hainan Openissa.

”Nythän se peli on taas auki uudestaan. Siellä on jaossa 850 000 euroa kahdessa seuraavassa kisassa. Kuitenkin selkärangassa on se, että olen voittanut tällä kiertueella ja tiedän, että pystyn tekemään sen jos se paikka tulee. Pidän niitä kisoja kyllä isona mahdollisuutena”, Kakko sanoo.

Kiinan kisojen jälkeen ohjelmassa on ennen karsintaa vielä kiertueen finaalikisassa Mallorcalla.

”Mallorca on tuttu paikka. Muistan yhden otsikon, kun pelasimme siellä vuosia sitten kisaa: ’Suomalaiset pulassa, Pulassa. Ei ilmeisesti pelattu kovin hyvin’”, Kakko nauraa viitaten Mallorcalla sijaitsevaan Pula Golfin kenttään, jolla kisa tuolloin pelattiin. Tänä vuonna kisan näyttämönä on Alcanada Golf.

Kakon haastattelu kuultavana Kisaviikko-podcastissa. Kannatta kuunnella miehen mietteet!

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje