11.–18.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][17]
KilpailuaSuomalaista
Podcast

Podcastissa etsittiin suomalaisten menestysreseptiä Timo Rauhalan johdolla

Matilda Castren ja Sami Välimäki loistivat – jälleen – kansainvälisillä kilpakentillä. Kaiken nähnyt valmentajavalho Timo Rauhala studiokaksikon vieraana pohtimassa sitä, miksi he menestyvät. Aihe innosti ja lopputulos on Golfpisteen historian pisin podcast.

Matilda Castren pelaa naisten kovatasoisimmalla ammattilaiskiertueella, LPGA Tourilla, viikosta toiseen hyvin.

”Sen ylemmäs ei pääse”, Timo Rauhala muistuttaa.

Viime viikolla uransa ensimmäisessä major-turnauksessa 23:nneksi sijoittuneen Castrenin pitkän pelin tilastot ovat todella hyvät, jopa niin, että hän lukeutuu pitkän pelin osalta kiertueen parhaaseen neljännekseen. Väyläosumien (73,2%) ja viheriöosumien (71,5%) osalta Castren on ollut loistava.

Lähipelissä ja putissa on enemmän kehitettävää. Mutta löytyykö selitys vahvoihin esityksiin tilastoista, vaan ihan jostain muualta?

”Tilastot ovat vain ihan pienen pieni osa sitä kokonaisuutta. Me käytämme hyväksi tilastoja, mutta oma äly ja tunneäly pitää olla mukana, jotta osaamme teettää pelaajilla oikeita asioita”, Rauhala näkee.

”Matilda on itsensä kanssa hyvässä balanssissa. Hän on osoittanut, että hänellä on jotakin persoonallista juttua, että hän tekee omaa tarinaansa. Ja sitten hän on käynyt paljon (valmentajansa) Petteri Nykyn kanssa keskusteluja henkisestä voimasta ja jaksamisesta. Että miten kannattaa treenata ja miten oppii luottamaan itseensä.”

”Hän näyttää kentällä vakaalta. Voimakas alkuasento ja hyvin selkeä veto”, Rauhala analysoi.

Sami Välimäen vahvuus on alkukauden aikana ollut puttaaminen, mutta peli ei pahemmin vuoda muiltakaan osin. Mutta mikä näitä menestyjiä sitten yhdistää? Kuuntele podi, niin tiedät!

Golfpiste Podcast · #90 – Miksi Sami Välimäki ja Matilda Castren nousivat huipulle niin nopeasti?

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje