Podcastin erikoisaiheena golf ja korona – ”Urheilla ei voi tyhjille katsomoille” - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Podcast

Podcastin erikoisaiheena golf ja korona – "Urheilla ei voi tyhjille katsomoille"

”Urheileva kansa on reagoinut tähän aika hienosti”, arvioi huippuvalmentaja Mika Piltz.

”Vähän sekavat tunnelmat. Onhan tämä ihmeellistä aikaa”, sanoo Golfpiste Podcastissa vieraillut Mika Piltz.

”Tämä ei ole leikin asia, mutta ei myöskään valtavan paniikin asia – minusta.”

Piltz valmentaa henkilökohtaisesti muun muassa European Tourilla pelaavaa Kalle Samoojaa, jonka hyvän vireen ammattilaiskiertueetkin seisauttanut koronapandemia nyt katkaisee.

Suomen huippuvalmentajiin kuuluva Piltz suhtautuu käsillä olevaan kriisiin kuitenkin maltillisesti. Tilanne on, mikä on, eikä se muutu murehtimalla. Piltzin mielestä urheileva maailma on suhtautunut tilanteeseen hienosti.

”Urheilla ei voi tyhjille katsomoille. Kukaan ei siitä mitään hyödy. Ja silloin, kun tällaiset joukkokokoontumiset ovat kiellettyjä, niin eivät seuratkaan halua pelata tyhjille katsomoille, eivätkä urheilijat halua pelata keskenään”, Piltz sanoo.

Miesten pääkiertueet ovat tauolla ainakin seuraavat kaksi kuukautta, eikä kauden jatkumisesta ole vielä minkäänlaista tietoa. Sosiaalisen eristämisen aika koskettaa luonnollisesti myös huippu-urheilijoita, joille tilanne on ammatin harjoittamisen kannalta täysin poikkeuksellinen.

Piltz ei lähde ennakoimaan sitä, onko tilanteesta hyötyä vai haittaa viimeiset kilpailunsa hyvin pelanneelle ET:n suomalaisnelikolle.

”Osa hyötyy ja osa häviää, mutta niinhän se aina menee”, Piltz sanoo.

Mitään erikoistoimenpiteitä Piltz ja Samooja eivät ole tauon ajaksi suunnitelleet. Poikkeustilanne tarjoaa urheilijoille myös harvinaisen, keskelle tavallista kilpailukautta osuvan tilaisuuden ottaa rennosti, ainakin hetken aikaa.

”Aika paljon on tullut Kallelta sellaisia grillauskuvia”, Piltz naurahtaa.

Kuuntele alta koko koronapandemiaa käsittelevä Golfpiste Podcast. Jaksossa keskustellaan huippugolfin lisäksi poikkeustilanteen vaikutuksista myös harrastegolfiin. Golfpiste Podcast jää poikkeustilanteesta johtuen toistaiseksi tauolle.

Lue seuraavaksi: Voiko golfia pelata koronasta huolimatta? Voi, kunhan muistat muutaman varotoimen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje