28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
Podcast

Nopeus on nyt mailasuunnittelun keskiössä – ja valttia välinekaupoilla

Toni Salakari ja Sebastian Keso tuntevat golfvälineet läpikotaisin.

Golfvälineiden hinnat ovat nousussa ja saatavuudessa on edelleen haasteita. Uusien mailojen hankinnassa ei siksi nyt kannata viivytellä.

Covid-19:n aikaansaamat toimitusvaikeudet eivät valitettavasti ole edelleenkään historiaa golfvälinekaupassa. Tilanne on osaltaan jo korjaantunut, mutta kaikkia tuotteita, kuten rautamailojen varsia, ei vieläkään ole saatavilla normaaliin tapaan.

”Kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Nopeat syö hitaat tässä maailmantilanteessa”, Sebastian Keso Golf Centeristä kertoo.

Keso ja Toni Salakari piipahtivat podcastin vieraina kertomassa golfvälinekaupan tilanteesta ja kauden kuumimmista uutuuksista.

Mailakehityksessä avainsanat ovat nopeus ja anteeksiantavuus. Ne eivät ole ihan uusia teemoja, mutta molempien suhteen on aivan viime vuosina otettu pitkiä edistysaskeleita uusien materiaalin käyttöönoton myötä. Yhä kevyemmät materiaalit tekevät mailoista nopeita ja mahdollistavat painon sijoittamisen lavoissa niin, että mailat ovat myös entistä anteeksiantavampia ja helpompia lyödä.

Pisimmälle tällä tiellä on astunut Taylor Made, joka toi tänä keväänä markkinoille Stealth-draiverit, joiden lyöntipinta on valmistettu hiilikuidusta perinteisten teräksen ja titaanin sijaan. Jää nähtäväksi, kuinka uraauurtavasta innovaatiosta on kyse, mutta potentiaalisesti saatetaan puhua hyvinkin mullistavasta teknologiasta.

Uutuusdraiverilla on kova hintalappu, mutta valitettavasti golfvälineiden hinta on nousussa läpi linjan. Kuljetuskustannusten nousu, ongelmat välineiden saatavuudessa ja golfharrastuksen suosion nousun myötä kasvanut kysyntä ovat kaikki omiaan nostamaan hintoja.

Ei oota Golf Centerissä ei sentään myydä. Joissakin tuotteissa toimitusaika on pidentynyt, mutta lähes kaikkea saa, jos on valmis odottamaan. Kärsimättömän luonteen taas on ehkä oltava valmis tinkimään suosikkimerkistään, jos haluaa mailat nopeasti bägiinsä.

”Ostoksille kannattaa nyt lähteä avoimin mielin, ja muistaa maltti. Rautamailat ostetaan tyypillisesti moneksi vuodeksi, jopa vuosikymmeneksi, joten odotusaika on siinä kuvassa sittenkin aika lyhyt”, Salakari muistuttaa.

Kuuntele uusin podcast tästä.

Golfpiste Podcast · #160 – Väline-extra: Riittääkö tavaraa ja nousevatko hinnat? Mitkä ovat kuumimmat uutuudet?

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje