LET:n huipennukseen valmistautuva Sanna Nuutinen lataa akkuja salilla ja tenniskentällä - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Podcast

LET:n huipennukseen valmistautuva Sanna Nuutinen lataa akkuja salilla ja tenniskentällä

Kisaviikko-podcastin vieraana piipahtanut Sanna Nuutinen ei myönnä, että väsy painaisi jo, vaikka takana on jo 26 kilpailua kuluvalla kaudella. Edessä on vielä ainakin kaksi kisaa LET:llä.

Uransa parasta kautta pelaava Sanna Nuutinen saa hengähtää ensimmäistä kertaa pitkään aikaan, kun naisten Euroopan kiertueella on seitsemän viikon kisatauko ennen kahta viimeistä kisaa, jotka pelataan marras-joulukuun vaihteessa Espanjassa ja joulukuun alussa Keniassa.

Nuutinen on pelannut kauden aikana jo 26 kisaa ja voittanut kertaalleen haastajakiertue LETAS:lla. Pääkiertue LET:llä hän sijoittui elokuussa Tsekissä toiseksi ja muutamaa viikko myöhemmin Espanjassa kolmanneksi.

Vuonna 2014 ammattilaiseksi siirtynyt urheilija on jahdannut ensimmäistä LET-voittoaan pitkään, ja Tsekissä se oli lähellä, kun eroa voittajaan jäi vain lyönti.

”Kaikki, jotka tuntevat minut, tietävät miten suhteudun tuollaiseen tilanteeseen, eli kyllähän se otti todella kovasti päähän. Inhoan häviämistä. Jälkeenpäin asiaan osaa suhtautua vähän toisella tavalla”, Nuutinen sanoo.

Voittoa tärkeämpää on Nuutisen mukaan löytää tasaisuutta tekemiseen ja päästä jatkuvasti pelaamaan kärkipään sijoista.

”Olen päässyt kauden aikana pelaamaan muutaman kerran kärkiryhmissä viimeisellä kierroksella ja on ollut hyvä huomata, että nautin niistä tilanteista ja saan niistä lisää energiaa”, Nuutinen sanoo.

Uran kolmas enemmän tai vähemmän täysi kausi on ollut Nuutiselle menestyksekäs. LETAS:n rahalistalla hän oli toinen. LET:llä Nuutinen on kolmanneksi parhaana suomalaisensa sijalla 28.

Maailmanlistalla hän on noussut toiseksi parhaaksi suomalaiseksi sijalle 328 ja tällä hetkellä paikka ensi vuonna pelattavissa Tokion olympialaisissa on hyppysissä.

”Valehtelisin, jos väittäisin, etteikö se olisi ollut minulle tavoite jo pitkän aikaa. Siitä lähtien, kun kuulin, että golf palaa olympiakisoihin Riossa”, hän sanoo.

Suomessa Nuutinen ei suunnittele varsinaisesti lepäilevänsä laakereilla. Fysiikkavalmentajan kanssa on laadittu kuuden viikon intensiivinen fysiikkatreenijakso, jonka lisäksi ohjelmassa on ainakin tennistä ja lajitreenejä valmentaja David da Silvan johdolla.

Jos aika alkaa käydä pitkäksi ja veri vetää jo kisaamaan, ohjelmassa on mahdollisesti pari Santander Tourin kisaa Espanjassa marraskuussa. Tuoreessa Kisaviikko-podcastissa kuultavissa koko haastattelu.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje