5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Podcast

”Kyllä se piti yöllä hereillä”, kertoo Kiira Riihijärvi valmistautumisestaan Epson Tourin finaaliin

Kuva: Getty Images

Seuraavan parin viikon aikana Kiira Riihijärvi ei aio tehdä yhtään mitään. Alkaa ylimenokausi. Riihijärven ensimmäinen kausi ammattilaisena päättyi sunnuntaina ja käteen jäi pelioikeus maailman kovimmalle naisten golfkiertueelle LPGA Tourille.

”Vähän epätodellinen olo, että miten tässä pitäisi olla tai mitä pitäisi tehdä. Mutta ihan sikasiistiä, että kaikki työ, joka on tehty, palkitaan näin”, hän kertoo kotoaan Floridasta tiistaiaamuna paikallista aikaa Golfpisteen podcastissa.

Riihijärvi juhli saavutustaan maanläheisesti, nukkumalla neljän viikon kisaputken jälkeen pitkästä aikaa omassa sängyssä. Epson Tourin finaali pelattiin Daytonassa, reilun parin tunnin ajomatkan päässä Tampasta, jonne hän vanhempineen ajoi heti kisan päätyttyä.

Uransa ensimmäisen ammattilaiskauden alkajaisiksi Riihijärvi määritti tavoitteekseen nousta pääkiertueelle kolmen kauden kuluessa. Tavoite täyttyi ensimmäisellä kaudella.

”Pikkuhiljaa, kun näki nimensä siellä top 10:ssä, niin aloin miettiä, että sehän (nousu LPGA Tourille) voisikin olla mahdollista. Kun sitten pääsin finaalissa cutista, niin olin aika varma, että jos en hirveän huonosti pelaa viikonloppua, niin saan sen kortin”, hän kertoo.

Riihijärvi pelasi kortin kohtalon ratkaisseen finaalin jäätävän rauhallisesti ja vakaasti. Ulospäin hän vaikuttaa aina viilipyttymäiseltä ja henkisesti vahvalta. Hän kuitenkin myöntää, että panosten kasvaessa sisällä myllersi kovasti.

”Kyllä se jännitti tosi paljon. Mietitytti ja piti yöllä hereillä, kun mietin, että miten kaikilla tavoilla se voisi mennä. Mutta sitten kun pääsin taas pelaamaan, niin se jännitys suli siinä pois.”

”Kisa lähti sitten hyvin liikkeelle, ja olin kolme alle neljän jälkeen, niin oli sitten vähän tilaa hengittää.”

Koko haastattelun ja uusimman podcastin pääset kuuntelemaan tästä.

Samasta paikasta löydät myös kaikki aikaisemmat jaksot. Edellisessä jaksossa vieraana oli Ursula Wikström.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje