11.–18.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][17]
KilpailuaSuomalaista
Podcast

2 X 3 poimintaa ET:n kaudesta 2020

Tommy Fleetwood on ET:n nimekkäimpiä nykystaroja, jonka arvo organisaatiolle on valtava. Finaali on Fleetwoodille kauden 11 kisa kiertueella. Moni huippu on pelannut huomattavasti vähemmän ET:n koitoksia. Getty Images

Tällä viikolla päättyvä ET-kausi oli erikoisuudessaan ikimuistoinen. Toimitus keräsi 2 X 3 poimintaa kaudesta.

38

Niin monta kisaa kauden mittaan pelattiin. Se on paljon, ottaen huomioon, että maaliskuun ensimmäisen jälkeen vedettiin henkeä aina heinäkuun alkuun asti. Kokonaisuuden kasaan kursimisesta kiertueorganisaatio ansaitsee ison kumarruksen.

Palkintorahoista jouduttiin kuitenkin nipistämään. Kisoista 22 oli potiltaan maksimissaan 1,25 miljoonan euron kisoja, kun määrä vielä vuotta aiemmin oli kahdeksan. Pienemmistä poteista pelaaminen saattaa olla järkevää jatkossakin, jos sillä kaavalla kalenteriin saadaan täytettä ja Eurooppaan kisoja. Mutta…

Isot nimet siirtyvät jenkkeihin

Jos palkintopotteihin ei saada isoja lukuja, siirtyy yhä useampi vanhan mantereen parhaimmistoon lukeutuva golftähti enemmän tai vähemmän pysyvästi PGA Tourille ja pelaa European Tourilla enää hyvin satunnaisesti. Kehitys vauhdittui jo tuntuvasti kuluvalla kaudella.

PGA Tourin ja European Tourin yhteistyö

Mahtikiertueiden yhteistyö on syvenemässä, kuten viikko sitten julkistettiin – mitä se käytännössä sitten tarkoittaakin. Osaltaan kyse on vastaiskusta Premier Golf Leaguen suunnitelmiin, osaltaan yrityksestä pelastaa European Tour, ja molemmat tavoitteet ovat tavoittelemisen arvoisia.

Kierturekka parkissa

Koronan aikakaudella matkustaminen väheni. Vallitsevassa tilanteessa oli järkevää kisata samassa maassa, joskus jopa samalla golfklubilla, peräkkäisinä viikkoina. Ratkaisu säästää ilmastoa, aikaa ja rahaa sekä ennen kaikkea pelaajien jaksamista ja hermoja. Miksi sitä ei jatkettaisi ja otettaisi osaksi uutta normaalia? Kriisistä syntyy usein jotain hyvääkin.

Rahalistan valuvika on korjattava

Collin Morikawa voi voittaa ET:n rahalistan pelaamatta yhtään ET:n rivikisaa. Jos voittaja on Patrick Reed, hän on pelannut vain kaksi ET:n peruskalenterin kisaa, joista toisessa hänelle maksettiin isot starttirahat. Kauden kokonaiskisan voittamisen ei pitäisi olla mahdollista ilman tuntuvaa panostamista ET:n kauteen. Kiertue kaipaa tähtiä. Heidät on kuitenkin pystyttävä sitouttamaan kiertueeseen aidosti tavalla tai toisella.

Nuorten pelaajien esiinmarssi

Kauden 38 kisasta 14 voitti korkeintaan 26-vuotias pelaaja. 10 kertaa voittajalla oli ikää korkeintaan 24 vuotta. Nuorten pelaajien esiinmarssi terävimmälle huipulle oli näkyvä ja voimakas. Mikä parasta, edellä mainittuun joukkoon kuuluu myös Suomen Sami Välimäki.

Tarkemmin aiheista sekä menneestä ja tulevasta kisaviikosta Golfpisteen tuoreimmassa Podcastissa.

Golfpiste Podcast · #98 – Mistä European Tourin erikoinen kausi muistetaan?

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje