[11][17]

[11][17]
Kilpagolf

Teemu Putkonen neljäs Filippiinien kiertueella

Aasian pienemmät kiertueet tarjoavat kisatuntumaa kaipaaville ammattilaisille varsin kattavia pelimahdollisuuksia.

Useamman vuoden Aasiassa ammattilaisuraa luonut Teemu Putkonen (-8) kunnostautui Filippiineillä perjantaina päättyneessä Luisita Championshipissä.

Tulokset 70–68–72–70 pelannut helsinkiläinen sijoittui turnauksessa neljänneksi, ja kuittasi 5600 dollarin palkintosumman.

Putkonen hävisi uusintaan lähteneille, Filippiinien Erwin Arcillasille ja Australian David Gleesonille kolmella lyönnillä. Jälkimmäinen ratkaisi pelin Luisita Golf & Country Clubilla edukseen kolmannella playoff-reiällä.

Janne Kaske (73–72–72–69/-2) sijoittui tässä Filippiinien kiertueeseen kuuluvassa kilpailussa jaetulle 19. sijalle.

Putkonen pelasi kaudella 2017 Asian Tourilla, mutta ei onnistunut säilyttämään paikkaansa maanosan pääkiertueella. Hän on Kasken tavoin kiertänyt viime aikoina pienempiä ammattilaiskiertueita eri puolilla Aasiaa.

Molemmilla on paraikaa ”vakituinen tukikohta” Asian Development Tourilla, joka tarjoaa vuosittain varsin kattavan kilpailukalenterin. ADT jatkuu ensi viikolla Bangladeshissa. Putkonen pitää viikon tauon, ja pelaa seuraavan turnauksensa Kiinan kiertueella.