16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Mika Piltzin opetusvideot - Opetusvideot

100 päivää – 100 metriä: Lavan vapauttaminen osuman jälkeen

Mikä on käsien ja ranteiden rooli teknisesti hyvässä draivissa? Se selviää videolta.

Draivissa palloa on hyvä lyödä ylöspäin nousevassa kaaressa. Sen ei kuitenkaan pitäisi tarkoittaa sitä, että mailan lapaa ruvetaan ohjaamaan käsillä ja ranteilla osumaan tultaessa.

Jos käsien käyttö osuma-alueella tuottaa päänvaivaa tai asiassa on epäselvyyksiä, kannattaa Piltzin ohje ”oikean käden käyttövapaudesta” painaa mieleen.

Hyvä muistisääntö on myös se, että käsivarsien liikerata seuraa ylävartalon perässä, eikä käsien tai ranteiden vapauttamista tarvitse sen enempään miettiä. Liiallinen käsien käyttö todennäköisemmin pilaa lyönnin kuin tuo siihen lisää pituutta tai ainakaan tarkkuutta.

Golfpisteen luottomies Mika Piltz toimii valmentajana 100 päivää – 100 metriä -projektissa. Jokaisen osallistujan, ja jokaisen harrastajan, svingi on yksilöllinen, mutta lyönnin voimantuottoa, mailan liikerataa ja pallon kierrettä koskevat lainalaisuudet kaikille yhteisiä.

Siksi Piltz lähtee opetuksessaan liikkeelle svingin perusasioista pyrkimättä tarjoamaan ”poppaskonsteilla” pikaisia apukeinoja.

Videot kannattaa katsoa huolella. Jokaisessa videossa keskitytään yhteen svingin osa-alueeseen. Pikakaistaa huippudraivaajaksi ei ole, mutta näillä vinkeillä jokaisella on mahdollisuus kehittyä.

Piltzin aikaisemmat opetusvideot löydät Opetus-välilehden alta, ja sinne kerätään omaksi kokonaisuudekseen myös 100 päivää – 100 metriä -videot, joissa keskitytään erityisesti draivaamiseen ja siihen liittyvään lyöntitekniikkaan. Videoita julkaistaan viikoittain.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje