Heinin golfkoulu – Näin selvität, onko svingissäsi riittävästi ydintukea - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Heinin golfkoulu - Opetusvideot

Heinin golfkoulu – Näin selvität, onko svingissäsi riittävästi ydintukea

Joskus liikkeen tekeminen nopeasti auttaa tekemään sen puhtaammin normaalinopeudella. Ja samalla se pajastaa armottaa puutteet.

Mistä tiedät, onko svingissä niin tärkeä ydintuki riittävä? Loppuasento on hyvä mittari, sillä se ei voi olla vakaa, ellei ydintukea löydy, mutta ydintuen määrä selviää myös yksinkertaisen harjoitteen avulla.

Tarkoitus on nyt tehdä svingi – ja alkuvaiheessa vain taaksevienti – mahdollisimman nopeasti. Keskity nopeuteen, älä voimaan, sillä se ei välttämättä ole sama asia.

Vie maila yläasentoon kiertymällä hartioista, mutta tee se mahdollisimman nopeasti. Kun tämä alkaa sujua, tee koko svingi samalla ajatuksella.

Voit tarkastella omaa asentoasi käyttämällä apuna peiliä tai videota. Jos selkä alkaa notkistua tai kädet karkaavat svingin yläasennossa liian ylös, on se varman merkki siitä, että ydintuki on pettänyt eikä keskivartalo tue riittävästi.

Harjoitteen avulla voit siis selvittää näppärästi, onko ydintuki riittävä. Svingaaminen nopeasti ei nimittäin onnistu, jos ydintuki ei ole riittävä, vaan asento hajoaa.

Harjoite on tehokas siinäkin mielessä, että se pakottaa aktivoimaan keskivartalon lihakset ja opettaa samalla sen, mitä normaalivauhtisessa svingissä pitäisi tapahtua.

Kaikki opetusvideot löydät osoitteesta www.golfpiste.com/kategoria/opetusvideot/

Lue seuraavaksi: Heinin Golfkoulu – Starttiliike kuminauhalla

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje