Heinin Golfkoulu – Loppuasennon merkitys - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Heinin golfkoulu - Opetusvideot

Heinin Golfkoulu – Loppuasennon merkitys

Kehittämällä loppuasentoa kehität svingiä. Heini kertoo jutussa, miksi.

Mitä merkitystä loppuasennolla on? Kysymys, joka saattaa käväistä mielessä opetusjuttuja lukiessa ja vinkkejä selaillessa. Se on myös kysymys, joka on liian usein jäänyt vastaamatta.

Nyt Heini Haapala antaa vastuksen, joka on helppo ymmärtää.

”Osumahetki on niin pieni hetki liikkeessä, että siihen on mahdotonta vaikuttaa. Mutta voimme vaikuttaa kokonaisliikkeeseen, mikä auttaa osuma-alueella.”

Kyse on siis siitä, että keskittymällä loppuasentoon voimme vaikuttaa siihen, mitä tapahtuu ennen loppuasentoa. Tasapainoista ja vakaata loppuasentoa ei nimittäin ole mahdollista saavuttaa, jos svingissä tapahtuu sitä ennen vääriä asioita.

Aikaisemmissa jutuissa on keskitytty ydintukeen. Se linkittyy myös loppuasentoon. Jos keskivartalon tuki pettää, työntyy lantio liian eteen ja asento on kaareva sekä todennäköisesti epätasapainoinen. Jos tunnistat tämän omasta svingistäsi, keskity viemään svingi loppuun, eli hyvään loppuasentoon asti, niin parannat huomaamattasi myös lyönnin osumaa ja tehokkuutta.

Kuten Heini asian muotoilee: ”Hyvät pelaajat ovat loppuasennossa tasapainoisessa asennossa, jolloin voimantuotto on tullut koko kehosta, ja asento on voimakas ja vakaa.”

Loppuasennolla on siis merkitystä.

Kaikki opetusvideot löydät osoitteesta www.golfpiste.com/kategoria/opetusvideot/

Lue seuraavaksi: Heinin Golfkoulu – Starttiliike kuminauhalla

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje