16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Opetus

Teknologia tutuksi huippuvalmentajan opein

James Leitz on alansa vahvimpia osaajia.

Suomalaisilla golfopettajilla ja muilla aiheesta kiinnostuneilla on maaliskuun toisena viikonloppuna oiva mahdollisuus syventää tietämystään TrackManista sekä 3D-analyysin hyödyntämisestä golfvalmennuksessa.

Aiheisiin syvennytään maailman johtaviin golfvalmentajiin lukeutuvan James Leitzin johdolla Helsingin Konalassa HLR Golf Academyssa maaliskuun toisena viikonloppuna.

Opetuksesta vastaava Leitz on alallaan kova tekijä. Yhdysvaltalaisen ura golfin parissa on kestänyt yli 30 vuotta ja niin Golf Digest kuin Golf Magazinekin nostavat hänet listallaan Yhdysvaltojen 100 parhaan valmentajan joukkoon.

Leitz on erikoistunut pallon lentoradan analysointiin, jossa apuna toimiva TrackMan ja muut vastaavat lyöntitutkat ovat jatkuvasti kasvattaneet suosiotaan paitsi maailmanhuippujen myös tavallisten harrastajien valmennuksessa.

Leitz toimii golfjohtajana Pinewood Golf Clubilla Louisianassa. Aikaisemmin hän ei ole käynyt Suomessa. Suomeen Leitziä keksittiin houkutella toisen huippuvalmentajan vinkin perusteella.

Viime vuonna Suomessa koulutuksen vetänyt Mike Adams nimittäin soitti maanmiehelleen ja kehotti kollegaansa käymään Suomessa samalla kertaa, kun on vetämässä koulutuksia Ruotsissa ja Tanskassa. Visiitti järjestyi lopulta Ruotsin PGA:n suosiollisella avustuksella.

”Maailmalla tämän tasoisen valmentajan tapaaminen on aika paljon kalliimpaa kuin järjestämissämme koulutuksissa. Koulutukset ovat avoimia kaikille ja niihin onkin golfvalmentajien lisäksi ilmoittautunut jo muiden muassa yksi fysioterapeutti”, Suomen PGA:n toiminnanjohtaja Teemu Laakso kertoo.

Lauantaina 8.3. Leitz keskittyy koulutuksessaan Track Maniin ja sunnuntaina 9.3. 3D-analyysiin. Molempiin päiviin mahtuu mukaan parikymmentä henkilöä. Lauantain tilaisuus on jo täynnä, mutta sunnuntaille on vielä tilaa. Ilmoittautumisia otetaan vastaan niin kauan, kun tilaa on.

TrackMan on juuri tällä hetkellä niin kuuma aihe, että kun sen saloihin on saatavissa koulutusta eräältä maailman johtavalta asiantuntijalta, suosio ei ole ihme. Aivan ilmaiseksi huippuopettaja ei tietämystään pohjolassa ammenna.

”Suhteellisen pienelle toimijalle (PGA) tällaiset tapahtumat ovat aika isoja taloudellisia panostuksia. Huipputason koulutustapahtuma hyödyttää koko golfalaa laajasti, ja siksi toivoisin, että myös muut tahot aktivoituisivat tämän tyyppisten tapahtumien järjestämisessä”, Laakso muistuttaa.

Sami Sarpakunnas

Tarkemmat tiedot koulutuksesta löytyy Suomen PGA:n kotisivuilta osoitteesta www.pga.fi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)

    Parasta says:

    Miksi ei hyödynnetä kotimaista ja aidosti asioita mittaavaa 4D-järjestelmää ? Sen sijaan luotetaan markkinamiesten myyntipuheisiin ja tutkalaitteisiin joissa on isoja puutteita… toki ovat moneen asiaan ihan ok, mutta eikö haluttaisi parasta kun tiedetään että sellainen on olemassa. Tiesittekö että esim Trackman ei osaa erottaa driverilla lyödessä onko osuma keskellä kannassa vai kärjessä… olettaa pallon lennosta missä osuma oli ja päätelmät eivät aina ole ihan kohdallaan…varsinkin sisällä lyödessä. Siiitä sitten ihmettelemään mikäs nyt pielessä :/ Kova hinta arvailusta.

    räkman says:

    Älä nyt paikalliset roothan pitää tuota rakmania ihan totuutena. Esim. sen perusteella eräskin kouluttaja osaa päätellä osaako joku pelata golfia tai ei.. ja tuomitsee ihan sen perusteella. Toista osaa kehua että metrilleen tulee kierre just haluttuun paikkaan. ps kokemusta on. Että sellaista se on kun Ameriikkalainen keksii jotain ja paikalliset parinviikon kurssitetut kumartaa sitä’ niin että otsassa isot kuhmut. Se on hienoo kun joku osaa pyytää riittävästi raha aopettamisesta , niin luullaan että se on TOTUUS.

    Asioiden oikea laita says:

    Tällaisen kannuksensa jo hankkineen 3D asiantuntijan luennot sekä Trackmanin analysointi ja sen hyväksikäyttö golfissa ovat todistetusti parantavia asioita mitä itse pelaamiseen ja sen ymmärtämiseen tulee. PGA tour on tästä täynnä esimerkkejä. Vastaavasti tämä 4D asiantuntija ei ole saanut yhtään pelaajaa yhtään millekään varteenotettavalle tourille eikä näytä omakaan peli bogi golfia paremmaksi tulleen (Gamebook), vaikka tietoa kuulemma on. 4D on varmasti ihan kiva ja mielenkiintoinen laite kun halutaan analysoida liikettä ja tapahtumaa. Pelaajaa sillä ei tehdä. Siinä se ero. Alalla työskentelevät sen kyllä tietävät ja siksi tämä 4D mies ei ole kysyttyä tavaraa niissä piireissä.

    Tapio Santala says:

    Ei voi kuin huvittuneena lukea tuollaista kommentointia. Varmasti Henry Johnson ja Fredrik Tuxen ovat valmentajina tehneen tour-pelaajia kasapäin. Voisit ehkä mainita muutaman kun itselle ei tule mieleen? Valitettavasti olen itse joutunut luopumaan noiden tutkalaitteiden käytöstä niiden sisätiloissa antaman liian virheellisen tiedon vuoksi. Yksikään laite ei tee kenestäkään pelaajaa, ei myöskään yksikään valmentaja. Kaikki ne voivat olla kuitenkin menestyksekkäästi mukana prosessissa. Säälittävällä tasolla olevaa henkilöittämistä totaalisen ymmärtämättömältä taholta, mutta silti toivotan sinut tervetulleeksi tutustumaan 4DSwing laitteiston toimintaan joskus niin saisit edes pienen pohjatiedon sen toiminnasta. Tekstisi nimittäin paljastaa, että se sinulta tyystin puuttuu.