Riikka Hakkarainen puuhaa akatemiaa Suomeen - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Opetus

Riikka Hakkarainen puuhaa akatemiaa Suomeen

Riikka Hakkarainen aikoo tarjota akatemiassaan sekä henkilökohtaisesti räätälöityä fysiikkavalmennusta että lajiharjoittelua.

Naisten ammattilaisgolfin suomalaispioneeri Riikka Hakkarainen on aloittelemassa omaa golfakatemiaa Suomessa.

Viime ajat golfin fysiikkavalmennukseen erikoistuneena personal trainerina toiminut Hakkarainen aikoo tarjota akatemiassaan sekä fyysikkatreeniä että golfin lajiarjoittelua.

”Ajatuksena on yhdistää nämä kaksi ja aloittaa treeniakatemia, jossa pääsee vaikuttamaan pelaajien kokonaisvaltaiseen kehittymiseen”, Hakkarainen kertoo.

Ajatuksen kokonaisvaltaisen golfakatemian perustamiseen Hakkarainen on saanut fysiikkapuolen asiakkailtaan.

”Moni on lähtiessään sanonut, että ’nyt pitää enää pistää golf kuntoon’. Ajattelin, että miksipä ei. Akatemiassa pääsee yhdellä iskulla vaikuttamaan kaikkeen, jolloin tulos on varmasti paljon parempi kuin silloin, jos fysiikassa ja lajipuolessa olisi eri valmentaja”, toteaa Hakkarainen, joka toimi aikanaan golfopettajana Nordcenterissä.

Akatemian paikka on vielä auki. Se on varmaa, että Lontooseen kotiutunut Hakkarainen ei muuta akatemiansa perässä pysyvästi Suomeen vaan vierailee kotimaassaan vastaisuudessakin kerran kuussa noin viikon ajan.

Hakkarainen on keskittynyt viimeiset 1,5 vuotta enemmän personal trainerin töihin kuin kilpagolfuraansa.

Hakkarainen on keskittynyt viimeiset 1,5 vuotta enemmän personal trainerin töihin kuin kilpagolfuraansa.

Kilpaura jäissä, ei välttämättä ohi

Hakkarainen menetti LET-korttinsa umpisurkeasti sujuneen kauden 2011 päätteeksi. Sen jälkeen hän on keskittynyt personal trainerin töihin ja niihin liittyvän oman yrityksen käynnistämiseen.

Kilpauraansa hän ei kuitenkaan ole vielä kokonaan haudannut. Heinäkuussa Hakkarainen esimerkiksi osallistui naisten British Openin karsintoihin, jotka tosin tyssäsivät ensimmäisessä vaiheessa tuloksella 81 (+9).

”Muutamia kisoja olen pelannut. Nuo karsinnat menivät penkin alle ja vähän sen seurauksena en ole skoorannut kovin hyvin niiden jälkeenkään. Olen sitten pistänyt tuon kilpapuolen vähän jäihin”, LET:llä vuonna 2006 voittanut Hakkarainen kertoo.

”Tämä valmennustoiminnan käynnistys on vienyt nyt paljon aikaa. Kun on oma yritys, sitä pitää pönkittää eteenpäin. Mutta kun saan homman pyörimään, minulla on toivottavasti enemmän aikaa pelata”, Hakkarainen sanoo.

”Tosiasia kuitenkin on, että naisten golfissa ei liiku kovin paljoa rahaa ja sposorikuviot ovat tässä taloudellisessa tilanteessa aika jäissä. Jotain on tehtävä kilpailutoiminnan ylläpitämiseksi”, hän jatkaa.

Valmennusta Lontoossa ja Helsingissä

Se ”jotain” on siis tällä hetkellä Hakkaraisen kehittämään 55 kohdan Golf Performance -analyysin perustuva henkilökohtainen fysiikkavalmennus, jota hän tarjoaa asiakkailleen Lontoossa ja kerran kuussa Helsingissä.

”Suomessa minulla on enemmän asiakkaita, noin sata, mutta moni heistä on sellaisia on-off-asiakkaita. Lontoossa on enemmän niitä, jotka treenaavat kanssani 2-3 kertaa viikossa”, Hakkarainen kertoo.

Hakkaraisen asiakaskunta koostuu pääasiassa ns. hyvän tason klubipelaajista. Toki mukana on myös kehitystä kaipaavia isomman tasoituksen pelaajia sekä muutama ammattilainen.

”Tavoitteena on, että saisin jatkossa tehdä enemmän töitä proffien kanssa”, Hakkarainen visioi.

Janne Knuuti

Riikka Hakkaraisen nettisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje