Hideki Matsuyama lataa downsvingissä laajan liikkeellelähdön kautta voimaa osumaan. Kuva: Getty Images
Opetus |
9.2.2017

Näin Hideki Matsuyama lyö pitkälle ja suoraan

Golf Digestin pro-asiantuntijoihin kuuluva Michael Jacobs painottaa japanilaistähden käsien käyttöä downsvingissä.

Tämän hetken kuumimpia golfin pelaajia, Hideki Matsuyamaa, Sergio Garciaa ja Justin Thomasia yhdistää ainakin yksi seikka. Kaikki kolme lyövät palloa pitkälle ja useimmiten myös suoraan.

Sunnuntaina TPC Scottsdalessa Phoenix Openin voittanut Matsuyama täräytti finaalikierroksen 18. reiällä avauksen, joka lensi TrackManin mukaan ilmassa 295 metrin päähän lyöntipaikalta. Lähes luotisuorassa lyönnissä havaittiin vain 30 senttimetrin poikkeama.

Japanilaisen svingiä katselleet ovat taatusti huomioineen persoonallisen tauon, jonka hän pitää mailan taakseviennin päätteeksi. Golf Digestin asiantuntijana toimiva Michael Jacobs kehottaa kuitenkin kiinnittämään enemmän huomiota siihen mitä tapahtuu tauon jälkeen.

”Matsuyama kuljettaa mailaansa downsvingissä kaksivaiheisesti, mikä tekee hänestä niin loistavan draivaajan”, Rock Hill Country Clubilla, New Yorkissa työskentelevä Jacobs sanoo.

”Ensimmäisessä vaiheessa hän vie mailaa erittäin laajassa kaaressa poispäin kohteesta. Keskivertopelaaja lähtee samassa kohdassa ohjaamaan liikettä suoraan palloa kohti, mikä tekee svingipolusta hyvin suppean.”

”Vietyään käsiä ensin laajasti poispäin, hän tuo ne vasta sitten alas, ja saa mailan liikkeeseen viiveen ennen osumaa. Keskivertopelaaja tekee tyypillisesti päinvastoin ja menettää samalla sekä voimaa että tarkkuutta.”

Saadaksesi tuntumaa tähän ideaan, ota lyöntiasento, ja tee käsiote ilman mailaa. Asetu samaan linjaan seinän kanssa, ja svingaa, niin että kädet eivät ota seinään kiinni. Anna käsien liikkua downsvingissä ikään kuin seinää pitkin, ei kohti palloa. Vasta sitten kun kädet ovat mahdollisimman lähellä seinää, on oikea hetki viedä liikettä pallon suuntaan.

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Tilaa Golfpisteen maanantaisin ja perjantaisin lähetettävä uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla golfalan ilmiöistä ja uutisista! Tilaa kirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Kommentit

Oma kommentti