14.– 21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][26]
KilpailuaSuomalaista
Opetus

Lapatuella svingiin vakautta - katso video

Sanna Nuutinen ja Matti Lindholm jakavat treenivinkkejä Golflehden Golfkuntosarjassa.

Pakara ja vatsalihakset toimivat svingin moottorina, joka välittää hyvän keskivartalon tuen/stabiliteetin avulla voimaa lapojen kautta yläraajoihin ja mailanpäähän.

Hyvä lapatuki tuo vakautta svingiin ja mailan liikerata säilyy optimaalisena. Seurauksena on oikea tulokulma palloon ja pallot pysyvät paremmin linjassa. Hyvä lapatuki ehkäisee myös monet olkapääongelmat. Olkapään rakenteet toimivat geomekaanisesti oikein kuormituksessa.

Jos lapatuki pettää, ei pelaaja saa käsiä ja mailaa oikealle radalle, vaikka keskivartalon tuki olisi kunnossa. Samalla lyönnistä katoaa voima.

Jos oikealta lyövältä oikean lavan tuki pettää (ja päinvastoin vasemmalta lyövältä), seurauksena on tyypillisesti slaissi.

Lapalankku

Asetu normaaliin lankkuasentoon ja työnnä lapojen väli ylöspäin yrittämällä työntää kyynärpäitä eteenpäin. Painon pitää jakautua 50/50 molemmille kyynärpäille. Nosta jalkaa ylöspäin ja pidä huoli, että lapatuki säilyy. Saman liikkeen voi tehdä myös niin, että siirrät jalkaa sivulle. Toista molempia liikkeitä yhteensä 3x 20 kertaa.

Timantti eli lapojen alaosa

Asetu vatsamakuulle kädet ojennettuina pään yläpuolelle. Peukalot osoittavat ylöspäin. Nosta käsiä ylöspäin ilman että vedät lapoja yhteen. Liike vaatii hieman hakemista. Teet liikkeen oikein, kun tunnet lihasten aktivoituvan lapojen alaosassa. Toista liikettä 3×15 kertaa. Jos käsien paino ei riitä, voi käyttää pieniä käsipainoja.

Mylly eli lapakierto

Asetu vatsamakuulle kädet ojennettuina pään yläpuolelle. Ota 1–3 kilon paino molempiin käsiin ja kierrä painoa myötä- ja vastapäivään selän taakse ilman että kädet osuvat maahan. Toista harjoitusta 3×15 kertaa.

Lapapunnerus

Asetu polvipunnerrusasentoon. Työnnä selkää ylöspäin käsiä koukistamatta. Sen jälkeen nosta vuorotellen toinen käsi sivulle. Tärkeää on, että kehon painopiste pysyy keskellä. Tee liike hitaasti ja pidä lapatuki tiukkana. Toista 3×15 kertaa. Tämä liike vahvistaa hyvin myös keskivartalon tukea.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)