21.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][24]
KilpailuaSuomalaista
Opetus

Kehon painopisteet ja keskilinjat - katso video

Sanna Nuutinen ja Matti Lindholm jakavat treenivinkkejä Golflehden Golfkuntosarjassa.

Hyvä tasapaino luo perustan golfsvingille. Pelaajan pitää oppia tunnistamaan kehon painopisteet ja keskilinjat. Alkuasennossa ja svingissä painonsiirrolla on suuri merkitys. Hyvä alkuasento pitää olla tasaisesti molemmilla jaloilla sekä pituus- että sivuttaissuunnassa.

Näitä harjoitteita on hyvä tehdä päivittäin ja ne onnistuvat hyvin myös kotona. Kaikessa tasapainoharjoittelussa on tärkeää, että vartalon keskilinja säilyy eikä keho pääse liikkumaan puolelta toiselle. Liikkeet on hyvä tehdä hitaasti ja hallitusti, ettei tule horjumisia.

Tasapainon kehittymisen pystyy myös testaamaan helposti: kun pystyt tekemään kaikkia liikkeitä 30 sekunnin ajan horjumatta, alkaa tasapaino olla vaadittavalla tasolla.

Painonsiirto päkiältä kantapäälle

Seiso suorana ja nosta toinen jalka koukkuun. Painopisteen pitää olla jalan keskilinjalla ja siirrä painoa kantapäältä päkiälle hitaasti ja hallitusti. Toistot 3 x 30-60 sekuntia molemmilla jaloilla.

Painonsiirto päkiältä kantapäälle sivuliikkeessä

Seiso suorana ja nosta toinen jalka koukkuun. Painopisteen pitää olla jalan keskilinjalla ja siirrä painoa päkiältä kantapäälle liikkuen samalla sivusuunnassa. Toistot 3 x 30 sekuntia molemmilla jaloilla.

Tasapaino ylävartalon kierrolla

Ota maila tai jumppakeppi poikittain hartioille. Siirry seisomaan yhdelle jalalle siten, että paino on tasaisesti keskilinjalla. Tee kiertoliike ylävartalolla puolelta toiselle siten, ettet horju. Toistot 3 x 30 sekuntia.

Yhden jalan maastaveto

Ota pieni käsipaino ja seiso yhdellä jalalla sääri suorana, polvi ei saa taipu eteen. Kumarru eteenpäin selkä suorana ja pidä paino tasaisesti tukijalalla. Toistot 2-3 x 15 per puoli.

Tasapaino silmät kiinni

Seiso silmät kiinni suorana ja nosta toinen jalka koukkuun. Pidä kädet paikallaan joko lanteilla tai sivulla. Pysy paikallasi 25-30 sekuntia täysin horjumatta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje