Mika Piltz valmiina lyömään fade-kierteisen draivin keskelle latua.
100 päivää - 100 metriä | Mika Piltzin opetusvideot | Opetus |
19.5.2017

100 päivää – 100 metriä: fade-draivi

Mitä on otettava huomioon, jos tavoitteena fade-kierteinen avaus?

Mika Piltzin viimeisessä videossa käytiin läpi sitä, onko draw aina pidempi kuin fade. Kyse on siitä, kumpi on lyöjälle luonnollisempi kierre.

Joskus kentällä kuitenkin törmää tilanteeseen, jossa vain toinen kierre on väylän muodon tai vallitsevan tuulen takia käyttökelpoinen vaihtoehto. Siksi tällä kertaa opetellaan lyömään fade.

Piltz osoittaa myös TrackManin avulla, mitä fade-kierteisessä lyönnissä tapahtuu osumahatkellä.

Golfpisteen luottomies Mika Piltz toimii valmentajana 100 päivää – 100 metriä -projektissa. Jokaisen osallistujan, ja jokaisen harrastajan, svingi on yksilöllinen, mutta lyönnin voimantuottoa, mailan liikerataa ja pallon kierrettä koskevat lainalaisuudet kaikille yhteisiä.

Siksi Piltz lähtee opetuksessaan liikkeelle svingin perusasioista pyrkimättä tarjoamaan ”poppaskonsteilla” pikaisia apukeinoja.

Videot kannattaa katsoa huolella. Jokaisessa videossa keskitytään yhteen svingin osa-alueeseen. Pikakaistaa huippudraivaajaksi ei ole, mutta näillä vinkeillä jokaisella on mahdollisuus kehittyä.

Piltzin aikaisemmat opetusvideot löydät Opetus-välilehden alta, ja sinne kerätään omaksi kokonaisuudekseen myös 100 päivää – 100 metriä -videot, joissa keskitytään erityisesti draivaamiseen ja siihen liittyvään lyöntitekniikkaan. Videoita julkaistaan viikoittain.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.