100 päivää - 100 metriä | Mika Piltzin opetusvideot | Opetus |
12.5.2017

100 päivää – 100 metriä: Onko draw pidempi kuin fade?

Moni pyrkii lyömään tilltä avauksensa draw-kierteellä, koska uskoo draw'n olevan pidempi kierre. Mika Piltz kertoo videolla, miksi näin ei välttämättä sittenkään ole.

Harhaluulo siitä, että pitkälle lyödäkseen on pelattava draw-kierrettä istuu syvässä. Olennaisempaa on lyödä kierrettä, joka on itselleen luontevin.

Esimerkiksi monet huippupelaajat suosivat fade-kierrettä avauksissaan myös siitä syystä, että se on monelle helpommin hallittava ja siksi riskittömämpi vaihtoehto.

Mika Piltz avaa teemaa videolla ja osoittaa, miksi fade sittenkin on monelle se pidempi vaihtoehto.

Golfpisteen luottomies Mika Piltz toimii valmentajana 100 päivää – 100 metriä -projektissa. Jokaisen osallistujan, ja jokaisen harrastajan, svingi on yksilöllinen, mutta lyönnin voimantuottoa, mailan liikerataa ja pallon kierrettä koskevat lainalaisuudet kaikille yhteisiä.

Siksi Piltz lähtee opetuksessaan liikkeelle svingin perusasioista pyrkimättä tarjoamaan ”poppaskonsteilla” pikaisia apukeinoja.

Videot kannattaa katsoa huolella. Jokaisessa videossa keskitytään yhteen svingin osa-alueeseen. Pikakaistaa huippudraivaajaksi ei ole, mutta näillä vinkeillä jokaisella on mahdollisuus kehittyä.

Piltzin aikaisemmat opetusvideot löydät Opetus-välilehden alta, ja sinne kerätään omaksi kokonaisuudekseen myös 100 päivää – 100 metriä -videot, joissa keskitytään erityisesti draivaamiseen ja siihen liittyvään lyöntitekniikkaan. Videoita julkaistaan viikoittain.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.