Veera Nurmi vetää Suomen suurinta naisten golfyhteisöä – johon miehillä ei ole mitään asiaa - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Oma peli

Veera Nurmi vetää Suomen suurinta naisten golfyhteisöä – johon miehillä ei ole mitään asiaa

Veera Nurmi on Anna Golfin uusi vetäjä.

Upea Ahvenanmaa kutsuu Anna Golf Tourin osakilpailuvoittajia.

Golfpisteen vuodesta 2014 lähtien järjestetty Anna Golf -kiertue ja sen ympärille kehittynyt Suomen suurin naisten golfyhteisö on saanut uuden vetäjän. Omaa tapahtuma-alan yritystään Venue Finlandia kuutisen vuotta pyörittänyt Veera Nurmi on Anna Golfin uudet kasvot.

”Onnellinen ja ylpeä olo. Golf on laji, jota rakastan ja jonka parissa on upeaa työskennellä”, Nurmi sanoo.

”Yritän kehittää Suomessa naisten harrastegolfia eteenpäin. Koen sen omaksi intohimoksi.”

Anna Golfin vauhdilla kasvaneessa Facebook-yhteisössä on jo yli 4300 jäsentä, mikä jo osaltaan kertoo, että naisten omalle golfyhteisölle on ollut selkeä tilauksensa. Moni nainen harrastaa golfia mieluiten juuri naisseurassa.

Myös Anna Golf Tourin osakilpailut ovat keränneet erinomaisen osanoton. Tällä kaudella kiertueella kilpaillaan kuudessa osakilpailussa: Kytäjällä, Talissa, Kalajoella, Kultarannassa, Vierumäellä ja Lakesidessa. Ilmoittautuminen Kytäjän avausosakilpailuun alkaa keskiviikkona 28. huhtikuuta.

Jokaisen Anna Golf Tourin osakilpailun voittaja lunastaa paikkansa kauden finaalissa, joka pelataan syyskuussa upealla Ahvenanmaalla Ålands Golfklubbin kentällä.

Naisille suunnattujen golftapahtumien kysyntä on pantu merkille myös Vuosaari Golfin naistoimikunnassa, jossa Veera Nurmi on mukana.

”Osa naisista kokee hyvin vieraaksi pelaamisen miesten seurassa. Se voi johtua sitten tasoerosta tai siitä, että pelataan eri tiiltä”, Golfpiste Podcastin studiossa vieraillut Nurmi pohtii.

Kuuntele Golfpiste Podcastin jakso #115 kokonaisuudessaan alta tai Spotify-palvelusta.

Golfpiste Podcast · #115 – Viikon golfilmiönä mullet. Anna Golf -yhteisö madaltaan naisten golfin harrastamisen kynnystäNurmen mukaan golfharrastuksen ensimmäiset askeleet voivat olla naisille vaikeampia kuin miehille.

”Monilla miehillä on aina joku kaveri tai tuttu, jonka kanssa voi mennä pelaamaan. Nainen taas voi olla koko lähipiirissään ainoa, joka harrastaa golfia”, Nurmi sanoo.

”Ja ehkä siinä on jokin sellainen yksityisyys, jota naiset jännittävät. Miehillä on mahdollisesti enemmän kokemusta palloilulajeista ja mailapeleistä, mikä tuo heille itseluottamusta myös golfpallon lyömiseen. Naiset ehkä vaativat itseltään enemmän.”

Golf on ollut varhaisessa historiassaan pitkälti miesten peli, ja vaikka lajin sukupuolijakauma on vähitellen tasa-arvoistunut, etenkin Pohjoismaissa, Suomessakin yhä vain noin 30 prosenttia golfin harrastajista on naisia.

Omanlainen ongelmansa golfissa, kuten monessa muussakin lajissa, on sukupuolen alleviivaaminen. Puhutaan naisgolfista ja ladygolfista, mutta miesgolf on täysin tuntematon käsite. Miehet harrastavat golfia ilman sukupuolimääreitä.

”Jotta naispelaajia saadaan lisää, tarvitaan Anna Golfin kaltaisia ajureita, mikä vaatii kategorisointia. Mutta se pitäisi pystyä tekemään tylyttämättä tai väheksymättä naisgolfia”, Veera Nurmi sanoo.

Golfin lajihistoria on täynnä esimerkkejä sukupuolisyrjintää harrastaneista kentistä, klubeista ja yhteisöistä, jotka ovat pitäneet naiset loitolla golfista. Anna Golf -yhteisö sen sijaan ottaa kaikki golfin naisharrastajat avosylin vastaan ja iskee samalla 4300 jäsenensä voimalla takaisin.

”Sinne ei ole miehillä mitään asiaa!” Veera Nurmi nauraa.

Lue lisää Anna Golfista: annagolf.fi

Lue seuraavaksi: Anna Golf Tour huipentui 180 pelaajan huipputapahtumaan Pickala Golfissa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)