27.7.–3.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Oma peli

Tiger Woods pisti osaamisensa peliin korjatessaan perusharrastajien virheitä – katso video

Kun tämä opettaja näyttää esimerkkisuorituksen, on syytä pysähtyä ja katsoa tarkasti.

GolfDigest pyysi muutama viikko sitten lukijoita videoimaan svingejään ja lähettämään niitä itsensä Tiger Woodsin arvioitavaksi. Ei ihme, että moni tarttui mahdollisuuteen. Woods ei ujostele analyyseissään. Ensimmäinen svingi, jonka 15-kertainen major-voittaja saa ruodittavakseen, kuuluu vasta yhdeksänvuotiaalle pojalle.

”Kiinnitän huomiota oikeastaan vain siihen, että hän selvästi pysäyttää kiertoliikkeen ihan lopussa. Lantio työntyy eteenpäin ja ylöspäin, koska hän pyrkii tuottamaan lyöntiin niin paljon voimaa kuin mahdollista. Siksi hän ponnistaa ylöspäin. Mahtavaa!” Woods pohtii.

”Neuvoisin ainoastaan pitämään vasemman pakaran vähän taaempana, kun hän ponnistaa. Siinä, että lantio suoristuu ja liikkuu osumassa ylöspäin ei ole mitään väärää, mutta takapuolen on pysyttävä vähän taaempana. Kun lantio työntyy voimakkaasti eteenpäin, maila liikkuu osuman jälkeen jyrkästi ylöspäin, kuten hänelle käy. Siitä voi seurata ilkeä blokki oikealle tai iso hookki vasemmalle”, Tiger neuvoo.

Woods käy läpi kaikkiaan 15 svingiä oman golfsimulaattorinsa äärellä. Yksi svingeistä kuuluu Woodsia haastattelevalle Henni Zuellille. Woods antaa ohjeita imitoimalla videoilla esiintyvien golfareiden liikkeitä itse. Samalla käy selvästi ilmi, mitä Woods itse pitää tärkeänä golfsvingissä ja mihin hän erityisesti kiinnittää huomiota.

Antaa Woods videolla myös näytteen omasta rautalyönnistään – ääni… se on vakuuttava.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje