Tämän helpommaksi golf ei enää tule – NASA:n insinööri keksi mailan, jota ei tarvitse svingata - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Oma peli

Tämän helpommaksi golf ei enää tule - NASA:n insinööri keksi mailan, jota ei tarvitse svingata

EZee Golf -maila ei näytä ihan tavalliselta golfmailalta.

Roy Taylor lopetti golfin selkävaivojen vuoksi. Nyt hän pelaa jälleen – kiitos itse keksimänsä erikoismailan.

Kun entinen NASA:n insinööri kohdistaa osaamisensa golfmailan kehittämiseen, golfista tulee kirjaimellisesti rakettitiedettä.

Roy Taylor teki työuransa Yhdysvaltain avaruushallinto NASA:n sekä aseita, lentokoneita ja avaruustekniikkaa valmistavan Lockheed Martinin palveluksessa. Työssään hän erikoistui intohimoonsa propulsioon eli työntövoimaan.

Kun Taylor ei tehnyt töitä, hän pelasi usein golfia. Ollessaan kerran pelaamassa erään Cape Canaveralin avaruuskeskuksen työkaverinsa kanssa Taylor kärsi selkävaivoista ja turhautui peliinsä. Lähestyessään erään par 5 -reiän tiiauspaikkaa ystävä kysyi Taylorilta selästä vitsaillen: ”Roy, tarvitsetko kepin?”

Kommentti jäi vaivaamaan Tayloria, mutta selkäongelmat vain jatkuivat.

Vuosia myöhemmin, kun Taylor oli jo jäänyt eläkkeelle, hän joutui selkänsä vuoksi lopettamaan koko golfin peluun. Taylor alkoi pohtia, pystyisikö hän rakentamaan mailan, jota ei tarvitsisi lainkaan svingata.

Vuosien kehitystyön ja viiden patentin jälkeen ratkaisu oli valmis. Taylor oli kehittänyt maailman ensimmäisen svingaamisesta vapaan golfmailan, joka kantaa nyt nimeä PowerGolf Club by EGC. Keksinnön taakse on perustettu yhtiö, jolla on kekseliäs nimi, EZee Golf. Lausuttuna se muistuttaa englannin sanaa easy, helppo.

Ja tästä itse mailassa on kyse.

EZee toimii vähän kuin ase. Mailaan ladataan eräänlainen patruunanauha. Varmistin ja laukaisin ovat gripissä, johon pelaaja tarttuu normaalin golfmailan tapaan. Ensin painetaan varmistin alas, sen jälkeen painetaan laukaisinta. Laukaistu patruuna työntää lavan sisällä olevan iskurin ulos, joka sinkauttaa iskurin lyöntipinnan edessä olevan pallon matkaan.

Syntyvä laukaisuääni on varsin vaimea, ei mikään aseen kaltainen jysähdys, mutta mailan teho on melkoinen. Pisimmillään maila iskee pallon noin 200 metrin päähän. Lyönnin tavoitellun pituuden voi ennen laukaisua säätää valitsijasta noin 50 ja 200 metrin välille.

Varren asentoa muuttamalla mailalla voi lyödä jopa draw- ja feidi-kierteitä. Myös lyönnin lentokorkeuteen voi vaikuttaa mailan laukaisuasennolla.

Keksinnön isä Roy Taylor korostaa, ettei maila tietenkään ole oikean golfin sääntöjen mukainen. Siksi hän sanookin, että kyseessä on aivan eri peli, jolla on tietenkin myös oma nimi: EZee Golf.

Yhdysvalloissa EZee Golf -settejä vuokrataan joillakin kentillä. Koska PowerGolf Club -maila ei varsinaisesti sovellu lähipeliin, vuokrasettiin kuuluvat varsinaisen EZee Golf -mailan lisäksi myös normaali wedge ja putteri.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)