14.–17.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][1]
KilpailuaSuomalaista
Oma peli

Speedgolfia parodioiva hulvaton video naurattaa netissä

Mika Kyllösen pokka pitää.

Mika Kyllösen YouTube-kanavalla nauretaan makeasti golfille.

”Mä oon speedgolfari, ja mun tapa pelata on äärimmäisen nopee”, sanoo kohti kameraa katsova Mika Kyllönen.

Kohta hän säntää juoksuun, ja kun hän speedgolfkierroksellaan juoksee, hän juoksee aina täysillä.

Kotimaisia huumorivideoita golfista onkin jo ehditty odotella. Nyt Kyllönen on perustanut YouTubeen Mika Kyllönen Golf -kanavan, jonka ensimmäinen video on ladattu kolmisen viikkoa sitten. 7–14 minuutin mittaisia videoita on mukana jo viisi, ja kanavalla 224 tilaajaa.

Kyllönen kuvaa käsivaralta tai jalustalta itse videot, joilla hän myös esiintyy. Hän on rakentanut itsestään mainion hahmon, joka on olevinaan golfin suhteen tinkimättömän tosissaan – mikä on myös videoiden hulvattoman huumorin koukku. Kyllösen pokka pitää, vaikka suupieli meinaa toisinaan vääntyä pidäteltyyn hymyyn.

Videoilla Kyllönen pelaa kierroksen Pirkanmaan Golfissa, Hiisi Golfissa ja Vihti Golfissa. Golf Pirkkalassa hän tekee puolestaan tunnin bunkkerihaasteen.

Mika Kyllönen keksii innovatiivisia tapoja kehittää itseään speedgolfarina.

Varsinainen helmi on speedgolfia parodioiva video, jossa Kyllönen kertoo innostuneensa juosten pelattavasta golfin alalajista. Videolla hän harjoittelee lähtönopeutta ja lihaskuntoa, tekee ”pelinomaisia toistoja” ja treenaa kestävyyttä kirmaamalla bägi selässään pitkin kaupungin katuja. Mentaalivalmentajakseen hän rekrytoi mäkihypyn olympiavoittaja Toni Niemisen, joka laittaa Kyllösen koville juoksuttamalla tätä ylös laskettelurinteen hissikuilua.

”TIKKAA, TIKKAA!! Sen pitää lähteä kuin tykin suusta! Sun pitää haluta sen pallon perään!!!” hyvän roolin vetävä Nieminen huutaa naama pokerina – tai ainakin melkein.

”Sä oot aivan armoton, Niämine, sä oot ku mun vaimo”, Kyllönen kommentoi ja Nieminen repeää nauruun.

Vaikka varsinaiset speedgolfarit saattavatkin olla vähän toista mieltä, jotain olennaista Kyllönen onnistuu videollaan tavoittamaan – ainakin siitä, millaisena urheilulajina speedgolf lajipiirin ulkopuolelle toisinaan näyttäytyy.

Katso alta koko video. Uusia oivalluksia jäämme innolla odottamaan.

Lue seuraavaksi: Nelinkertainen ET-voittaja Kjeldsen imitoi kollegoitaan hauskalla videolla

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje