16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Oma peli

Pallonmerkkauskisan voittajat valittu – kekseliäs ratkaisu on raadin suuri suosikki

Golfpisteen luonnos pelipallosta, varapallosta ja toisesta varapallosta.

Golfpisteen pallonmerkkauskisan voittajiksi valittiin floristi, Ilves-fani ja tilastoniilo.

Golfpisteen some-kanavissa viime keskiviikkona alkanut kilpailu parhaista pallon merkitsemistavoista on päättynyt. Kilpailuun otti osaa kolmisenkymmentä ”kilpailutyötä”, joista raatimme valitsi kolme suosikkiaan.

Pakasta vedetty golfpallo on esineenä kaunis. Moni pelaaja tarttuu silti ennen pallon käyttöönottoa tussiin ja koristelee pallon omalla tyylillään. Osa tekee sen käytännön syistä helpottaakseen pallon tunnistamista, sillä samanmerkkisellä, -mallisella ja -numeroisella pallolla voi pelata joku muukin, jopa oman peliryhmän kaveri. Osa taas haluaa muuten vain ilmentää luovuuttaan ja personoida pallonsa.

Pallon koristelu on kuitenkin kuoren dimple-kuvioinnin vuoksi hieman hankalaa. Tarkkaa viivaa on epätasaisella pinnalla vaikea piirtää. Dimplejen, eli pallon ympyränmuotoisten syvennysten, värittäminen sen sijaan onnistuu helposti keneltä tahansa. Erilaiset dimple-väritykset ovatkin kenties suosituin tapa pallon merkitsemiseen.

Risto Lindforsin palloonsa piirtämä kaksivärinen kukkanen viehätti kaikessa yksinkertaisuudessaan raatiamme. Siisti väritys ja kauniin sävyinen violetti ovat Riston pallolle eduksi. Toivottavasti Risto tykkää pelata Titleistien lisäksi myös Srixoneilla, sillä niitä lähtee hänelle palkinnoksi kokonainen tusina.

Risto Lindforsin dimple-kukkanen.

Moni hakee pallon merkkaamisesta apua peliinsä. Golfkaupoista saatavien apuvälineiden avulla pallon ”keskelle” voi piirtää viivan, joka saattaa helpottaa mailan ja asennon linjaamista griinillä putattaessa. Käsivarallakin voi koittaa, mutta se ei välttämättä ainakaan helpota puttaamista…

Elina Viinikka ei ole tyytynyt vain yhteen viivaan, vaan palloa koristaa kolme yhdensuuntaista, tähtäämistä auttavaa linjaa. Ratkaisu on tuttu Callawayn Triple Track -palloista, sekä yhtiön Odyssey-malliston Triple Track -puttereista.

Viivojen lisäksi Viinikka on piirtänyt viivojen viereen kynsilakkaankin sointuvia tassunkuvia, jotka muistuttavat lähinnä ilveksen jalanjälkiä. Suuntausapuviivat voi tassujen yhteydessä melkeinpä tulkita kissapedon raatelujäljiksi – tai sitten toimituksellamme on vain vilkas mielikuvitus. Kenties pallo symboloi myös omistajansa peliä: lähipelissä herkät tassut, ja kilpailuissa esiin tulee todellinen raatelija. Kahdentoista vielä merkitsemättömän golfpallon arvoinen ratkaisu joka tapauksessa.

Elina Viinikan eläimelliset pallomerkinnät.

Kolmas ja raatimme lähes villiksi saanut ratkaisu on yksinkertainen mutta samalla sekä kekseliäs että hauska. Marko Varjokivi lähetti kilpailuun kuvan, jossa golfhanskan päällä lepää merkinnällä ”50.” varustettu pallo. Kovin taiteellinen ratkaisu ei ole, vaikka ihan siistit numerot Marko onkin piirtänyt, mutta idea numeroiden takana on suorastaan nerokas.

”Juokseva numerointi. 50. pallo menossa tällä kaudella”, Marko perustelee.

Suomen golfkentiltä löytyvät pallot järjestysnumeroilla 1.-49. voi palauttaa takaisin Marko Varjokivelle.

Aktiivipelaajille ja varsinkin tilastoniiloille Varjokiven merkintätapa on mainio vinkki ja antaa loppuun asti vietynä vastauksen siihen, kuinka monta palloa kaudessa kuluu tai montako kuulaa kierrosta kohden keskimäärin katoaa. Ainakin muutama pallo on kuitenkin syytä olla merkittynä etukäteen, jottei numeroa tarvitse aina muistaa ulkoa. Muuten hyvin alkanut tilastointi saattaa katketa komeaan molskahdukseen.

Varjokivi on lähettänyt kuvan 23. heinäkuuta, eli golfkauden ollessa vasta karkeasti ottaen puolivälissään. Golfpisteen toimitus jää jännittämään, rikkooko Varjokivi tällä kaudella vielä sadan pallon maagisen rajan. Lähetämme Markolle loppukauden urakkaa varten kaksitoista tuliterää varapalloa.

Tarina ei kerro, onko kyseinen pallo kuvan lähettäneen Anssi Hypenin oma vai hänen löytämänsä.

Kilpailuun lähetettiin muutama kuva myös varsinaisen freehand-sarjan ulkopuolelta. Golfpalloihin voi teetättää painatuksina muun muassa logoja, tekstejä tai valmiita kuvia. Varsinkin yrityksillä tapa on yleinen, mutta harrastajakin voi halutessaan painattaa palloja omaan käyttöönsä.

Tässä kilpailussa painatuspallot jäivät taiteellisen kädenjäljen puuttuessa palkitsematta, mutta poimimme joukosta yhden vinkiksi vähän nuukemmille pallopelaajille.

Anssi Hypen on lähettänyt kuvan pallosta, jonka teksti kysyy ”How am I driving?” eli ”Miten mielestäsi draivaan?”. Tekstin alla on pallon omistajan nimi ja puhelinnumero, johon voi ilmoittaa pallon löytyneen. Tällainen painatus yhdistettynä edullisiin järvipalloihin pitää leveimmälläkin draivaajalla golfin harrastamisen kustannukset kurissa.

Golfpiste kiittää vielä kauniisti kaikki kilpailuun osallistuneita! Kolmelle palkitulle ilmoitamme voitosta henkilökohtaisesti sosiaalisen median kautta. Kaikkiin kilpailuun osallistuneisiin luomuksiin pääset tutustumaan klikkaamalla alla olevaa kuvaa. Muutama osallistui kisaan myös Instagramin kautta aihetunnuksella #muntapamerkata.

Osallistu Golfpisteen vekkuliin kesäkisaan!Golfpalloon voi raapustaa vaikka mitä. Puumerkin, logon, taulun, golfrunon,…

Julkaissut GolfpisteKeskiviikkona 22. heinäkuuta 2020

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)