Miten käy talviharjoittelun? – MR Golf Schoolin uusi studio tarjoaa yhden ratkaisun - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Oma peli

Miten käy talviharjoittelun? – MR Golf Schoolin uusi studio tarjoaa yhden ratkaisun

Minea Blomqvist-Kakko suhtautuu golfopetuksen haastavaan talvikauteen rauhallisesti.

Pääkaupunkiseudulle on noussut viime aikoina useita uusia sisäharjoittelupaikkoja.

Kausi 2020 on ollut golfille Suomessa historiallisen hyvä, mutta talvikauden käynnistyttyä asetelma muuttuu. Golf siirtyy turvallisesta ulkoilmasta ahtaampiin sisätiloihin, ja korona-ajan kokoontumisrajoitukset, ohjeet ja suositukset määrittävät lajin harrastamiselle uuden ehdot.

Kesän kova golfbuumi on päättymässä talvikauden taantumavaiheeseen.

Kokonaan tauolla golfin talviharjoittelu ei kuitenkaan ole. Turvallisissa olosuhteissa golfia voi harjoitella ja pelata myös sisäolosuhteissa.

Golfliitto antoi viime maanantaina sisätiloissa tapahtuvaa golfopetusta ja harjoittelua koskevan yleisen ohjeistuksen, joka noudattelee pääpiirteissään jo totuttuja korona-ajan suosituksia. Ryhmäkokoihin Golfliiton ohjeistus ei ota kantaa suoraan kantaa. Kovin suurta määrää ihmisiä talviharjoittelupaikkoihin ei kuitenkaan kerrallaan mahdu, jos turvaväleistä halutaan pitää kiinni.

Jo pidempään toimineiden golfhallien rinnalle on alkanut nousta uusia talviharjoittelupaikkoja. Suur-Helsingin Golf, Keimola Golf ja Nurmijärvi Golf rakensivat yhteisen talviharjoittelupaikkansa Vantaankoskelle ja GoGolf oman Loungensa Espoon Keraan. Omat talviharjoittelupaikkansa ovat pystyttäneet myös muun muassa Peuramaa ja Sarfvik.

Hirsalan klubin alakerrassa sijaitsevan MR Golf Studion voi halutessaan vuokrata kokonaan omaan käyttöön.

Minea Blomqvist-Kakon ja Roope Kakon MR Golf Schoolille tarjoutui tilaisuus avata oma talviharjoittelupaikkansa Hirsalaan, komean klubitalon alakertaan. MR Golf Studiossa voi nyt harjoitella golfia kodikkaissa merkeissä. Kaksi lyöntipaikkaa, lähipelialueen ja TrackMan-simulaattorin sisältävä golfstudio on intiimi ja koronaolosuhteisiin varsin turvallinen.

”Meille on tullut muun muassa yksi jouluaattoa koskeva kysely.”

”Moni ei välttämättä halua nyt mennä halliin, jossa on 20 muuta ihmistä. Me pystymme tarjoamaan opetusta, jossa on läsnä vain opettaja. Riskit ovat aika pienet, jos vaan normaaleja koronaohjeita noudatetaan, pestään kädet ja pidetään huolta turvaväleistä”, Minea Blomqvist-Kakko sanoo.

MR Golf School yritti ensin myydä tilaansa vakiovuoroja, mutta ne eivät ole menneet hyvin kaupaksi.

”Kovin moni ei nyt halua sitoutua viideksitoista viikoksi, koska ei tiedetä, millaiseksi tilanne vielä menee. Päätin sitten, että laskutamme keväällä käytön mukaan. Jos viidestätoista kerrasta jää viisi käyttämättä, niin niistä ei sitten laskuteta.”

Vakiovuoron sijaan studioon voi hankkia myös harjoitteluoikeuksia, jolloin treenituokion voi varata itselleen ajanvarauksen kautta.

Yksi mahdollisuus on hankkia koko studio oman seurueen käyttöön. Hinta vaihtelee 99 eurosta (2h) 149 euroon (4h). 190 euron lisähintaan omaan käyttöön voi varata myös Hirsalan hyvät saunatilat.

”Meille on tullut muun muassa yksi jouluaattoa koskeva kysely”, Blomqvist-Kakko kertoo.

”Klubien tilojen ympärivuotinen hyödyntäminen on nykypäivää. Samoin se, että golfareille annetaan erilaisia treenivaihtoehtoja”, hän sanoo.

Sitä, millaisissa merkeissä golfin talviharjoittelukausi lopulta saadaan vietyä läpi, ei tiedä vielä kukaan. Koronapandemia jyllää yhä täydellä voimallaan, ja tilanteen odotetaan joulua kohti mentäessä edelleen pahenevan. Minea Blomqvist-Kakko suhtautuu asiaan kuitenkin rauhallisin mielin.

”Tietenkin on ikävää, jos työt menevät kokonaan alta, mutta pitää vain mennä tilanteen mukaan. Kaikki turha pitää nyt karsia, mutta jokaisen meistä pitää kuitenkin jotenkin jatkaa.”

Simulaattorin avulla pelituntumaa voi ylläpitää myös talvikauden aikana. Minea Blomqvist-Kakko draivaa MR Golf Studion TrackMan-simulaattorissa.

Päättynyt golfkausi oli golftoimialalle monilta osin erinomainen, ja myös golfopettajille ennennäkemätön golfbuumi toi uusia mahdollisuuksia.

”Meidän täytyy kuitenkin koko ajan pitää huolta jäsenistä, ja nyt erityisesti uusista pelaajista. Onni ei ole säilyvää, vaikka menisi kuinka hyvin”, Blomqvist-Kakko muistuttaa.

Golfopetuksella ja talviharjoittelubisneksellä on nyt edessään 3-4 kuukauden mittainen haaste, josta selviytymiseen haetaan erilaisia keinoja. Viimeistään keväällä, golfin siirtyessä takaisin ulkoilmaan, tilanne taas oletetusti helpottaa.

Lue seuraavaksi: Pidä kipinä yllä – 6 vinkkiä talviharjoitteluun

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje