Häikäiseekö tiillä? – Suunnittele avaus huolella - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Oma peli

Häikäiseekö tiillä? – Suunnittele avaus huolella

Aurinkoa vasten avaavan pelaajan tulee luoda selkeä mielikuva väylästä ja tehdä parhaansa mukaan tasapainoinen lyönti. Kuva: Getty Images

Auringon sokaiseman pelaajan tiilyönnit tapaavat jäädä turhan usein kesken.

Olet iltakierroksella ja aurinko helottaa läntisellä taivaalla. Saavut lyöntipaikalle, otat draiverin bägistä ja lähetät pallon matkaan. Sinulla on kuitenkin tavallista suurempi kiire kohottaa katse pallon perään, sillä aurinko sokaisee silmäsi osumahetken jälkeen – ethän muuten ehdi selvittää minne pallosi päätyy. Lyönti jää lopulta kesken ja aukeaa metsän puolelle.

Tuttu tilanne? Näin käy tyypillisesti, kun aurinko häikäisee pelaajan silmiä lyönnin strategisella hetkellä. Ilmiö on yleinen etenkin alkuillasta edetessä kohti loppukesää ja syksyä, jolloin aurinko paistaa jo huomattavasti matalammalla.

Miten tällaista tilannetta pitäisi sitten ennakoida? Olennaista on oikeanlainen valmistautuminen. Kannattaa piirtää mieleen mahdollisimman paljon tietoa väylästä hiekkaesteineen ja karheikkoineen. Näin tiedät paremmin mihin tähdätä.

Tee seuraavaksi harjoitussvingi ja kuvittele mielessäsi kohteen suuntaan matkalla olevan pallon lentokaari. Ota sitten tähtäys palloon, älä epäröi ja anna mennä.

Tämän rutiinin päätehtävänä on auttaa pelaajaa suunnittelemaan lyöntinsä ja ajattelemaan tilanteesta positiivisesti. On tarpeetonta yrittää seurata ensimmäisistä metreistä lähtien, minne pallo lentää. Tällä reaktiolla on tapana aiheuttaa liian nopea pään ja ylävartalon nosto, jolloin lyönti ei mene läpi. Pallon seuraamisen voi jättää huoletta pelikavereiden vastuulle, itsesi keskittyessä tasapainoiseen svingiin.

Kun aurinko häikäisee lyöntipaikalla:

– Muodosta kuva väylän kaikista tarpeellisista yksityiskohdista mieleesi. Tämä lisää itseluottamusta ja voit sitoutua toteuttamaan tasapainoisen, hyvään loppuasentoon saakka viedyn lyönnin.

– Tee harjoitussvingi, ja kuvittele mielessäsi kohteeseensa matkalla olevan pallon lentorata. Pysy päätöksessäsi, ja ”paina liipaisimesta”. Tämä auttaa suunnittelemaan lyöntiä ja luomaan positiivisen mielen ennen suoritusta.

– Älä kiirehdi katsomaan palloa, vaan jätä se pelikavereiden vastuulle. Pelatessasi yksin, tilanne on toinen, mutta toimi myös siinä tapauksessa edellä mainitun kaavan mukaan. Pallosi löytyy silloin todennäköisimmin täysin suotuisalta paikalta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje