16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Oma peli

Golfpiste testaa: onko mailojen määrällä merkitystä? – Hae mukaan testiryhmään!

Tarvitaanko oman parhaan tuloksen pelaamiseen todella 14 mailan valikoimaa?  

Golfin sääntöjen mukaan pelaajalla saa olla yhden kierroksen aikana bägissään enintään neljätoista golfmailaa. Neljäntoista mailan bägi on kuitenkin lajihistorian koko kuvassa vasta modernin ajan hassutuksia. Golfia pelattiin vuosisatojen ajan paljon pienemmällä mailamäärällä ja hyvin meni. Nykyisin taas speedgolfissa tehdään kovia tuloksia, vaikka kiire on kova ja mailojen määrä rajoitettu on korkeintaan seitsemään seipääseen.

Suuri osa pelaajien bägeistä on kuitenkin täsmälleen niin täynnä kuin säännöt sallivat, sillä pelaajat haluavat ”optimoida” sekä työkalupakkinsa sisällön että kierroksen aikaisen lyöntivalikoimansa.

Mutta johtaako täydellä bägillä pelaaminen parempaan – tai ainakaan olennaisesti parempaan ­– lopputulokseen? Hypoteesimme on, että mailojen määrää voisi olennaisesti vähentää ilman sanottavaa vaikutusta pelaajan kierrostulosten keskiarvoon.

Se on kuitenkin vain oletuksemme. Siksi päätimme lähteä tutkimaan asiaa.

Haemme projektimme testiryhmään mukaan kaikentasoisia ja molempia sukupuolia edustavia aktiivipelaajia. Tavoitteenamme on saada projektiin mukaan 20 pelaajan testiryhmä.

Mukaan valittavien testaajien tulee sitoutua projektiin seuraavasti:

  • Testaajien tulee pelata touko–heinäkuun aikana (1.5–31.7.) yhteensä kolmetoista 18-reikäistä golfkierrosta valitsemallaan yhdellä kentällä siten, että he pelaavat ensimmäisen kierroksensa 14 mailalla ja vähentävät sen jälkeen jokaisella kierroksella mailojen kokonaismäärää yhdellä mailalla. Toisen kierroksen testaajat pelaavat siis 13:lla, kolmannen 12:lla, neljännen 11:llä mailalla ja niin edelleen, kunnes he ovat pelanneet viimeisen eli 13. testikierroksensa ainoastaan kahdella mailalla.
  • Testaajat voivat vapaasti valita bäginsä kokoonpanon jokaiselle kierrokselle. Testaaja voi siis jättää yhdellä kierroksella jonkin tietyn mailan pois kokoonpanosta, ja ottaa saman mailan jollain myöhemmällä kierroksella uudelleen kokoonpanoon, kunhan vain kierroksella käytettävien mailojen lukumäärä putoaa jokaisella kierroksella yhdellä.
  • Jokaisella kierroksella yhden mailoista on oltava putteri. Putteria ei siis voi pudottaa pois bägin kokoonpanosta.
  • Pelaajien tulee palauttaa kaikilta testikierroksilta kevyt raportti sisältäen tuloskortin, kierroksella käytetyt mailat sekä pelaajan omat huomiot ja antaa testin päätteeksi haastattelu Golfpisteen toimitukselle.

Jos haluat mukaan hauskaan testiin ja kenties samalla saada uusia oivalluksia omasta pelistäsi, täytä alla oleva hakemus 26. huhtikuuta mennessä. Valitsemme testiryhmän pelaajat hakemusten perusteella. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakeneille huhtikuun viimeisellä viikolla. Kaikille testin loppuun asti suorittaneille lahjoitamme kiitokseksi tusinan Golfpisteen logopalloja.

Golfpisteen toimitus analysoi testin tulokset loppukesällä. Testistä tehdään laaja raportti, jonka tulokset julkaistaan Golfpiste.com:ssa sekä elokuun Golflehdessä.

Hakemus testiryhmään



  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

    Dartsmaster says:

    Pelaan itse tasoituksella 19. Jos pelaan jotain kenttää 10x putkeen, niin tulokset paranevat a) pelaan normaalia enemmän b) pelaan samaa kenttää koko ajan. Klubituupparitasolla ei ratkaise hyvät lyönnit vaan huonojen lyöntien vähyys! Testiin siis pitäisi valita vain alle 5 händärin ja muutenkin yhtä samaa ryhtyä kenttää pelaavia henkilöitä.

    Kuutosväylän kettu says:

    Peli yleensä paranee kauden mittaan, samoin kenttien kunto, ja keskimäärin säätilakin heinäkuun loppua kohti. Kierrokset pitäisi pelata satunnaisessa järjestyksessä, ei ensin täydellä setillä ja siitä järjestyksessä alaspäin kahteen.