Älä anna ylärinteen hämätä – muutamalla tärkeällä muutoksella uskallat hyökätä pian lipulle - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Oma peli

Älä anna ylärinteen hämätä – muutamalla tärkeällä muutoksella uskallat hyökätä pian lipulle

Tommy Fleetwood tähtää ylärinteessä kohteesta oikealle saadakseen pallonsa haluamalleen alueelle. Kuva: Getty Images

Ennen svingiä tehtävät muutokset mahdollistavat, että saat pallosi hukki-kierteestä huolimatta sinne, minne haluatkin.  

Ajaudumme golfkentällä toisinaan paikkaan, jossa pallo on jalkojemme yläpuolella. Se muuttaa svingin profiilin matalammaksi, mikä johtaa – oikealta puolelta lyövillä – herkästi pallon kaartumiseen vasemmalle. Paras vastalääke tälle on suunnata jalat, lantio, hartiat ja mailanlapa tavoitellusta kohteesta hieman oikealle.

Mailaan kannattaa myös tarttua gripin alaosasta, koska ylärinteessä olemme luontaisesti lähempänä palloa. Samalla estät lapaa osumasta maahan ennen palloa.

Seiso alkuasennossa myös aavistuksen pystympänä kuin normaalisti. Riittää kun taivutat itseäsi polvista tavallista vähemmän. Varmista kuitenkin, että taivutat ylävartaloa pallon päälle ja että pidät selän linjan suorana – on keskeistä tuntea asento tasapainoiseksi ennen lyöntiä.

Lyöntiasennon tulee olla riittävän dynaaminen ja ”sporttinen”, jotta voit tehdä kunnollisen kiertoliikkeen ylävartalolla. Kun onnistut säilyttämään selkärangan kulman muuttumattomana tähtäyksestä osumaan, saat todennäköisimmin puhtaan kontaktin palloon.

Ota myös yhtä numeroa suurempi maila kuin tavallisesti. Normaalia matalammalla otekorkeudella svingatessa lyönnin pituus kärsii herkästi yhden mailan verran. Lisäksi lyönnin teho ei ole rinteessä samanlainen kuin tasaisella pinnalla.

Rinnelyönneissä on aina tasapainon menettämisen vaara, mikäli svingi on liian vauhdikas. Pyri siksi pehmeään, kontrolloituun svingiin ja lyöntiin. Asetu myös pallolle siten, että pallo sijatsee lyöntiasennossa tavallista taaempana, kutakuinkin stanssin keskivaiheille.

Ylärinnelyöntien harjoittelu ei onnistu rangella helposti, koska harjoitusalueet sijaitsevat tasaisella maalla. Siksi niitä olisi järkevintä harjoitella autenttisissa olosuhteissa. Lähde silloin tällöin kierrokselle hiljaisena aikana yksiksesi, jotta voit keskittyä väylillä rauhassa erikoislyönteihin.

Pähkinänkuoressa:

– Tähtää aiotusta kohteesta hieman oikealle
– Ota mailasta kiinni gripin alaosasta
– Pallo stanssin keskivaiheille, hieman normaalia taaemmas
– Seiso pystymmässä lyöntiasennossa
– Valitse yhtä numeroa isompi maila kuin normaalisti
– Svingaa maltillisella vauhdilla

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje