Thaimaan huokeat golfhelmet - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Thaimaan huokeat golfhelmet

Dragon Hills Golf and Country Club.

Olen pelannut Hua Hinissä golfia jo yhdeksänä talvena. Ensimmäisinä vuosina se oli mukavaa ja edullista. Edelleen se on mukavaa, mutta edullisuudesta voidaan olla montaa mieltä. 70-90 euron green fee on varsinkin pidempään maassa viihtyvälle ja hyviä kenttiä arvostavalle turistille hankala yhtälö.

Hua Hinin vakiokävijät tietävät, että vaihtoehtona kaupungin kupeessa olevien kenttien kiertämiselle 2-3 tunnin ajomatkan päässä voi saada varsin tasokkaita kokemuksia. Ja hintaan, joka jää keskimäärin alle puoleen Hua Hinin ja Bangkokin listahinnoista.

Varsin suosituksi tavaksi bongata uusi kohteita ovat nousseet kahden kierroksen ja yhden yön reissut näille edullisemmille kentille.

Edellistalven kahden kuukauden Thaimaan matkallani päätin tutustua eräisiin Hua Hinin ulkopuolisiin kenttiin. Vinkkejä sain Hua Hinissä asuvilta ystäviltäni ja internetin avulla.

Työnimeksi operaatiolleni annoin ”Thailands Hidden Golf Gems” eli halusin löytää hinta-laatusuhteeltaan hyviä kenttiä. Päätin yhdistää tähän seikkailuuni moottoripyöräilyn, eli laitoin bägin moottoripyörään kiinni ja lähdin matkaan.

Matkallani pelasin seuraavat kentät: Royal Ratchaburi Golf Club, Suwan Golf & Country Club, Ayutthaya Golf Club, Rachakram Golf Club and Resort ja Dragon Hills Golf and Country Club. Kaikki osoittautuivat areenoiksi, joilla pelaisin milloin tahansa mielelläni uudelleen.

Kaikilla kentillä pelaaminen on arkipäivisin halvempaa. Viikonlopun green fee saattaa olla jopa kaksinkertainen. Eurooppalaisen pelaajan yllättää se, että monet kentät sallivat viiden tai jopa kuuden hengen ryhmien pelaamisen. Tosin aasialaiset pelaavat melko nopeasti, joten kyseessä ei välttämättä ole 5-6 tunnin kierros.

Ensimmäinen kohde oli noin 20 km Ratchaburin kaupungista länteen sijaitsevaRoyal Ratchaburi Golf Club. Hua Hinistä matkaa tuli noin 100 kilometriä. Kun green fee on 15 euroa, niin voisi ajatella, että mitään ihmeitä ei ole odotettavissa. Kenttä osoittautui kuitenkin suositeltavaksi kohteeksi.

Mieleen jäivät leveät, hyvässä nurmessa olleet väylät ja mainiot viheriöt. Tiiboksit eivät olleet aivan viimeisen päälle. Hua Hinin parhaisiin kenttiin Banyaniin ja Black Mountainiin vertailu on turhaa, mutta lähes kaikkien muiden 3-4 kertaisen hinnan veloittaviin kenttiin Royal Ratchaburi kestää hyvin vertailun. Kentän hotelli on varsin siisti, jossa yöpyminen maksoi kahden hengen huoneessa aamiaisineen 22 euroa. Viikonlopun green fee oli 27 euroa.

Korelaisten kirittäjänä

Seuraavaksi suunnistin kohti Suwan Golf & Country Clubia, jossa majoituin klubitalon yhteydessä olevaan hotelliin. Ensivaikutelma oli upea. Hotelli oli siisti ja kiertely lähialueella osoitti myös kentän olevan korkealuokkainen. Mikäli harjoittelu kiinnostaa, Suwan Golf & Country Clubilla tähän on fantastiset puitteet. Vuonna 2005 avattu kenttä on yksi upeimmista, jolla olen koskaan pelannut.Helppo se ei ole, sillä vettä on lähes kaikilla väylillä. Alueella kiemurtelee noin viisi metriä leveä joki ja sitä on sopivin paikoin levennetty lammiksi ja pieniksi järviksi, jotka tuovat haastetta peliin ja keräävät palloja.

Hua Hinin lähialueen kentillä on paljon nuoria korealaisia ammattilaisia harjoittelemassa. Kuva Suwanista.

Hua Hinin lähialueen kentillä on paljon nuoria korealaisia ammattilaisia harjoittelemassa. Kuva Suwanista.

Pelikavereiksi sain kaksi nuorta korealaista ammattilaista. Pojat löivät palloa takatiiltä pitkälle ja minä yritin turistitiiltä perässä. Korean pojat olivat aasialaiseen tapaan kohteliaita ja mukavia ja tunnelmaa nosti myös ammattitaitoinen caddie.

Green fee maksoi 45 euroa ja hotelliyö maksoi saman verran. Viikonlopun green fee oli 86 €.

Seuraava kohteeni oli Ayutthaya Colf Club, jonne ajomatka kesti jo useita tunteja. Kun green fee maksaa 22 euroa, odotukset eivät ole yleensä korkealle.

Kenttä on tasaisella maalla, johon kuitenkin on muotoiltu mukavaa kumpareikkoa. Lisäksi vettä on varsin runsaasti monessakin paikassa. Layoutiltaan kenttä oli oikein miellyttävä. Hua Hinin asteikolla tämäkin kenttä sijoittuu lähelle Banyanin ja Black Mountainin tasoa. Tiiboksit, väylät, raffit, griinit ja esteet olivat kaikki hyvässä kunnossa. Viikonloppuna green fee tuplaantuu (40 €).

Majoittuminen Thaimaan turistialueiden ulkopuolella antaa maasta erilaisen kuvan. Ajoin kentältä vain kymmenen minuutin päässä sijaitsevaan Ayutthayan kaupunkiin ja majoituin joen varrelle Ayutthaya Riverside –hotelliin, jossa iltapalan voi nauttia kelluvassa ravintolassa.

Seuraava siirtymä oli lyhyt ja parinkymmenen kilometrin päässä olevalle Rachakram Golf Clubille löysi varsin helposti. Tämäkin oli aivan erinomainen golfkenttä. Green fee maksoi arkena 24 euroa ja viikonloppuna 40. Kenttä oli kaikilta osiltaan hyvässä kunnossa. Vesiesteitä on tälläkin kentällä varsin paljon, koska väylät kiertävät isoa tekojärveä. Ruuhkia ei ollut ja tiiausaika järjestyi vaivatta heti kentälle saavuttuani.

Dragon Hillsin maisemat palkitsevat

Ayuthaya ja Rachkaram olivat etäisimmät kentät, joilla pelasin. Viimeiseksi kentäkseni olin valinnut lähellä Ratchapuria sijatsevan Dragon Hills Golf and Country Clubin. Myös se osoittautui hyväksi valinnaksi. Odotukset nousivat korkealle, sillä kentällä oli jälleen paljon nuoria korealaispelaajia leireilemässä.

Dragon Hills Golf and Country Club.

Dragon Hills Golf and Country Club.

Vaikka Dragon Hills sijaitsee hieman syrjässä, se täyttää useimpien golfaajien toiveet. Kenttä oli hyvässä kunnossa lukuun ottamatta väylien ulkopuolisia kuivia alueita, jotka eivät kuitenkaan tule peliin. Väylät kulkevat upeissa maisemissa kukkuloiden juurella ja erityisesti mieleen jäi upea parkolmonen, väylä numero 12. Green fee maksoi arkena 15 euroa ja viikonloppunakin vain 20.

Ensimmäinen retki turistialueiden ulkopuolella sisälsi siis viisi positiivista pelikokemusta. Thaimaassa on noin 230 kenttää, joten uutta bongattavaa riittää monelle matkalle. Parhaat kentät kestävät vaivatta vertailun mihin tahansa maahan. Hinta-laatusuhteessa mielenkiintoisimmat kohteet sijaitsevat yleensä turistikeskusten ulkopuolella.

Teksti ja kuvat Davy Beilinson

Ayutthaya Golf Club.

Ayutthaya Golf Club.

Ayutthaya Golf Club

E.mail: pairoj@ayutthayagolfclub.com

www.ayutthayagolfclub.com

Noin 70 km Bangkokista pohjoiseen.

Green fee arkisin 800 bahtia, viikonloppuisin 1 500 bahtia (22/40 €).

Dragon Hills Golf and Country Club.

Dragon Hills Golf and Country Club.

Dragon Hills Golf and Country Club

E-mail: info@dragonhillsgolf.com

www.dragonhillsgolf.com

Noin 100 km Bangkokista länteen ja noin 10 km Ratchaburista lounaaseen.

Green fee arkisin 560 bahtia, viikonloppuisin 750 bahtia (15 / 20 €).

Royal Ratchaburi on noin 100 kilometrin päässä Bangkokista.

Royal Ratchaburi on noin 100 kilometrin päässä Bangkokista.

Royal Ratchaburi Golf Club

Ei yhteystietoja

Noin 100 km Bangkokista länteen ja noin 10 km Ratchaburista luoteeseen.

Green fee arkisin 800 bahtia, viikonloppuisin 1 500 bahtia (22 / 40 €).

Rachakram Golf Culb and Resort.

Rachakram Golf Culb and Resort.

Rachakram Golf Club and Resort

E-mail: rk@rachakramgolfclub.com

www.rachakramcolfclub.com

Noin 50 km Bangkokista luoteeseen.

Green fee arkisin 900 bahtia, viikonloppuisin 1 500 bahtia (24 / 40 €).

Suwan Golf & Country Club

Email reservation@suwangolf.com

www.suwangolf.com

Noin 40 km Bangkokista länteen.

Green fee arkisin 1 650 bahtia, viikonloppuisin 3 200 bahtia (45 / 86 €).

Green feen lisäksi Thaimaassa maksetaan caddielle noin 300 bahtia (8 €) ja tippiä saman verran.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje