Tehostartti on uudenlainen opetusmatka - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Tehostartti on uudenlainen opetusmatka

Tehostratti-tiimissä on valtavasti golfosaamista.

Erilaiset peli- ja opetusmatkat ovat vallanneet pysyvästi osan suomalaisten golfareiden talvilomasuunnitelmista. Monet valmentajat vetävät pelireissuja talvikaudella, kun opetustoiminta käy puoliteholla.

Golfareille viikon parin reissu, jossa pelaamisen lisäksi saa vinkkejä ammattilaisilta, tarjoaa paitsi mukavaa virkistäytymistä kaamoksen keskellä myös erinomaisen valmistautumisen uuteen kauteen.

Tehostartti on uusimpia tulokkaita kilpaillulle alalle. Tuote on kuitenkin virkistävällä tavalla erilainen ja vakuuttava.

Maaliksuun 19.–26. päivä järjestettävä Tehostartti-matka vedetään neljän maamme huippuihin lukeutuvan valmentajan voimin. Mukana ovat Timo Rauhala, Jan Forsell, Heini Haapala ja Petri Parviainen.

Alunperin porukkaan kuuluivat myös Pasi Purhonen ja Ari Savolainen, mutta ainakin tänä vuonna reissu toteutetaan neljän opettajan voimin.

”Olemme markkinoineet reissua aika aktiivisesti ja olemme siitä itse todella innoissamme. Kiinnostusta on ollut valtavasti, mutta tällä hetkellä reissun on varannut kolmisenkymmentä henkilöä. Se on riittävästi, jotta matka toteutuu, mutta enemmänkin porukkaa olisi mukaan mahtunut”, Heini Haapala kertoo.

PGA Catalunyan harjoitusalueilla voi kuvitella viihtyvänsä.

PGA Catalunyan harjoitusalueilla voi kuvitella viihtyvänsä.

Haapala uskoo, että osaltaan korkeaksi osoittautunut ilmoittautumiskynnys selittyy sillä, että tuote on vielä uusi.

”Moni ilmoittautuneista on hyvällä tasoituksella pelaava edistynyt harrastaja. Oma pelko on, että korkeammalla tasoituksella pelaavat harrastajat ovat turhaan karsastaneet reissua ja kokeneet sen jotenkin vain matalalla tasoituksella pelaaville suunnatuksi. Näin ei kuitenkaan ole, vaan kokonaisuus on suunniteltu sellaiseksi että se palvelee monen tasoisia golfareita”, Haapala sanoo.

Junnut mukana reissussa

Mukana Tahostartti-matkalla on myös juniorigolfareita. Heille on oma ryhmä, jonka ohjelma on rakennettu enemmän treenaamisen ympärille. valmentajat valitsivat hakemusten perusteella mukaan myös yhden juniorin ilmaiseksi.

”Palkinto meni sellaiselle henkilölle, jolla on kova intohimo harjoitteluun, mutta jolla ei välttämättä olisi muuten ollut mahdollisuutta lähteä matkalle. Toivottavasti tässä on tulevaisuuden huippupelaaja”, Haapala hehkuttaa.

Sen lisäksi, että valmennuksentaso on taattu, ovat puitteetkin kunnossa. Matkan kohteena on Euroopan ehdottomiin huippukohteisiin lukeutuva PGA Catalunya Barcelonan kupeessa.

Naisten maajoukkueen ex-valmentaja Heini Haapalan mukaan idea usean eri valmentajan kanssa toteutettavasta peli- ja valmennusmatkasta syntyi hänelle jo maajoukkueaikana.

”Sen jälkeen kun lopetin maajoukkuetoiminnan, aloin miettiä miten sitä samaa oppia voisi klubipelaajallekin tarjota. Tehostartti on oikeastaan tulos tästä. Nyt olen saanut koottua dream teamin, joka palvelee mun mielestä parhaalla tavalla eri osa-alueiden tietotaidossa”, Haapala kertoo Tehostartin videolla.

Haapala kuvailee Timo Rauhalan erityisosaamisalueeksi mielen ja pelin yhdistämisen, Suomen koulutetuin golfvalmentaja Jan Forsell hoitaa mm. pelaajien svingin analysoimisen Tarck Manin avulla. Petri Parviaisen erikoisala on viheriön lukeminen ja puttivalmennus, jonka apuna käytetään Aim Point -tekniikkaa. Haapala keskittyy itse lähipelin, erityisesti chipin ja pitchin opettamiseen.

Matkalle voi ilmoittautua perjantaihin asti.

”Suunnittelemme toiminnalle jatkoa tulevaisuudessakin ja yksi vaihtoehto on järjestää kesällä Suomessa tällä kokoonpanolla treenipäiviä”, Heini Haapala ennakoi.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)