Pakettimatkalle majoreihin tai Ryder Cupiin - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Pakettimatkalle majoreihin tai Ryder Cupiin

Mikko Ilosen esityksiä vuoden 2015 The Openissa seurasi melko runsaslukuinen joukko suomalaiskannattajia. Jatkossa kisaa pääsee katsomaan "seuramatkalla".

Golfmatkailussa vanhat suosikit, etupäässä Turkin Belek ja Espanjan eri kohteet, pitävät pintansa golfaavien lomalaisten kärkikohteina. Perusvarma golfloma kiehtoo monia, mutta matkaltaan jotain ennen kokematonta ja erikoista odottavien kuluttajien joukko on kasvamassa.

Ainakin niin uskotaan matkanjärjestäjä Golfresepti Travelilla, joka tuo ensi kaudeksi markkinoille Suomessa uudentyyppiset major- ja Ryder Cup -reissut. Ideana on seurata paikan päällä kilpailua yhden tai kahden päivän ajan ja yhdistää matkaan reilusti myös omaa pelaamista. Reppureissusta ei ole kyse, vaan majoitus ja pelattavat kentät ovat paremmasta päästä.

”Esimerkiksi Britteinsaarilla tällaisille matkoille on jo pitkään ollut kysyntää. Me uskomme, että Suomessakin alkaa olla. Jonkin verran olemme saaneet kyselyitä ja viime vuonna järjestimme 16 hengen pilottimatkan Mastersiin Augustaan”, kertoo Golfreseptin toimitusjohtaja Markku Nord.

Ensi vuonna Mastersin tehdään matka isommalla, arviolta 40 hengen porukalla. Se tulee myyntiin lähiviikkoina. Pilottimatka opetti matkanjärjestäjälle paljon, muun muassa sen, että Augustan sijaan majapaikka kannattaa varata hieman kauempaa.

Markku

Markku ”Luigi” Nord on innoissaan Golfreseptin uudesta matkakonseptista.

”Majoitumme Atlantassa, jonne on parin tunnin ajomatka. Rahalle saa siellä huomattavasti paremmin vastinetta, sillä koko Augustan lähialue on kisan aikaan tulehtunut, kovasti ylihinnoiteltu”, Nord valottaa.

Kisaa seurataan paikan päällä sunnuntaina ja omalle pelille on varattu aikaa kuuden kierroksen verran. On selvää, ettei reissubudjetti vastaa viikon tai kahden peruslomaa, kun pelkän pääsylipun hinta jo nousee nelinumeroiseksi. Nordin mukaan kyseessä onkin niin sanottu once in a lifetime -reissu, jossa satsataan laatuun ja elämyksiin. Hintalappu on kaksin- tai kolminkertainen viikon perusgolflomaan verrattuna.

Lippuja vaikea saada myyntiin

Kun puhutaan golfin merkkitapahtumista, kuten majoreista, Ryder tai Solheim Cupista, on isompien ryhmien reissuissa ongelmana pääsylippujen saatavuus. Esimerkiksi Augustaan lippuja ei juurikaan ole markkinoilla, ja vaikka olisikin, nousee niiden hinta todella korkeaksi.

Golfresepti on Nordin mukaan neuvotellut pitkään saadakseen lippujen välitysoikeuden lajin merkkitapahtumiin. Mastersin osalta tilanne on selvä ja Ryder Cupin lippujenkin välittämisestä Golfreseptillä on olemassa aiesopimus. Tavoitteena on myydä Suomeen arviolta satakunta lippua.

”Näitä lippuja ei vain saa. Olemme tehneet hirveän duunin siinä, että saimme tämän ns. lippuedustuksen. Palavereissa on istuttu ja puhelimessa puhuttu. Mutta nyt pystymme tarjoamaan halukkaille todellisia elämyksiä ja jotain uutta”, Nord hehkuttaa innostuneena.

Nordin mukaan alalla paljon on kiinni kontakteista ja tunnettuudesta. Mies itse on toiminut alalla jo kolmen vuosikymmenen verran. Yksi tunnustus pitkästä urasta ja alan tuntemuksesta on tänä syksynä toistamiseen Golfresepti Travelsille myönnetty World Golf Awardsin palkinto Suomen parhaalle golfmatkaoperaattorille (Finland’s best outbound golf tour operator).

Martin Kaymerin tyylinäyte vuoden 2014 Ryder Cupissa. Seuraava kisa pelataan Hazeltine National Golf Coursella Minnesotassa. Kuva: Getty Images

Martin Kaymerin tyylinäyte vuoden 2014 Ryder Cupissa. Seuraava kisa pelataan Hazeltine National Golf Coursella Minnesotassa. Kuva: Getty Images

Valmiita, ohjattuja ja täyden palvelun major-paketteja Suomessa ei ole ollut myynnissä. Omatoimimatkalla suomalaiset golfin ystävät ovat toki käyneet seuraamassa lajin merkkitapahtumia pitkään ja esimerkiksi Event Travels on myynyt lippuja isoihin tapahtumiin.

Ryder Cupiin ns. pakettimatkoja ovat jo aikaisemmin tehneet niin Golfpassi kuin Golf Tailorskin. Molemmat myös suunnitelevat matkanjärjestämistä ainakin seuraavaan Euroopassa pelattavaan Ryder Cupiin. Majoreihinkin on tehty räätälöityjä reissuja yksittäisille asiakkaille, mutta ei suuremmille ryhmille.

Golfreseptin suunnitelmissa on tarjota asiakkaille mahdollisuus lähteä seuraamaan myös The Openia paikan päälle.

Vaikka major-kisat ja Ryder Cup ovat uusi aluevaltaus, on yrityksellä kokemusta kisamatkojen järjestämisestä European Tourin kilpailuihin. Kohde valitaan tietenkin niin, että kisassa on mukana mahdollisimman monta suomalaista, ideaalitilanteessa kaikki kolme ET:lla ensi kaudella pelaavaa suomalaista, Mikko Ilonen, Roope Kakko ja Mikko Korhonen.

”Muutaman vuoden olemme tehneet ET-reissuja, nytkin lähtee Race to Dubain finaaliin ryhmä. Katsotaan pari päivää golfia ja pelataan itse viikon verran. Yleensä asiakkaat haluavat seurata kisaa 1–2 päivää. Perjantai on sikäli hyvä päivä, että kaikki pelaajat ovat vielä mukana ja sunnuntai on tietenkin aina mielenkiintoinen”, Nord valottaa.

Golfmatkailuala on Suomessakin jo varsin kilpailtu. Suosikkikohteista puhuttaessa kamppailu kuluttajien euroista käydään monesti hinnalla, mutta etenkin eksklusiivisten ja erikoisten matkatyyppien kohdalla kyse on palvelusta, järjestelyiden toimivuudesta ja laadusta.

Golfresepti uskoo oman reseptinsä toimivuuteen.

”Hinnan dumppaamiseen me emme halua lähteä. Tarkoitus on erottua tasolla ja palvelulla. Meille onnistuminen näkyy siinä, että asiakkaamme ovat usein hyvin uskollisia”, Nord sanoo lopuksi.

Sami Sarpakunnas

Juttua on päivitetty tiistaina 17.11. kello 15.25.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • maikkip2 says:

    Valmiita täyden palvelun Ryder Cup-matkoja on ollut tarjonnassa! Itse olemme olleet loistavasti järjestetyillä Golf Tailorsin järjestämillä matkoilla Walesissa ja Skotlannissa, lisäksi ainakin Golf Passilla on tarjonnassa samanlaisia matkoja – tälläkin hetkellä ensi vuoden Ryder Cupiin!