Niitväljan signature-reikä on kaunis ja haastava 15. reikä.
Kenttäesittely | Matkailu |
30.5.2017

Niitvälja Golf – Viron golfin koti kutsuu nauttimaan

Viron ja Baltian ensimmäisellä golfkentällä Niitvälja Golfissa käynnistyy tänä vuonna 25:des pelikausi. Suomalaisittain kiinnostava uudistus on tällä kaudella käyttöön otettu kanta-asiakasohjelma.
Mainos

Yhdeksän kuukauden mittainen pelikausi on huhtikuun alussa vasta alkamassa, mutta Niitvälja Golfin viheriöt ovat jo virheettömässä kunnossa. Väylillä märkiä kohtia ei juuri ole, vaan ruohopeite on pinnaltaan napakka ja lyöntituntuma ensiluokkainen. Paljosta on kiittäminen golfkentän kannalta ihanteellista, hiekkaista maapohjaa, mutta ei pelialustan kunto sentään pelkästään sattumaa ole.

Kolmen viime vuoden aikana Niitväljassa on satsattu etenkin viheriöiden hoitoon enemmän kuin koskaan ennen. Tulokset ovat selvästi nähtävissä ja Niitvälja Golfin toimitusjohtaja Kristo Tohverilla on syytä hymyyn.

”Kentänhoidon kustannukset ovat kasvaneet, mutta se kannattaa, jos lopputulos on tämä”, Tohver sanoo.

Viron golfin koti

Niitvälja tunnetaan Viron Golfin kotina. Seura on maan selkeästi suurin ja valtaosa uusista virolaisgolfareista vihitään edelleen lajin saloihin Niitväljassa. Suuri ruohorange, jota laajennetaan entisestään tällä kaudella, laajat lähipelialueet sekä viisireikäinen par 20 -kenttä tarjoavat ensiluokkaiset puitteet golfin harjoittelemiseen. Rakenteilla olevat kaksi lyöntistudiota valmistuvat nekin tänä vuonna ja nostavat palvelutasoa entisestään.

Toimitusjohtaja Kristo Tohver on tyytyväinen kentän kevätkuntoon ja uudistettuun ilmeeseen.

Kentän puitteet ovat jo pitkään olleet erinomaiset ja uusi klubitalo a la carte -ravintoloineen ja saunaosastoineen viimeistelee palvelukokonaisuuden. Panostukset ovat olleet mittavia, mutta niin ovat tavoitteetkin.

Maan ykköskentäksi

Niitväljassa käynnistettiin 25:des pelikausi. Kenttää ja yhteisöä on kehitetty määrätietoisesti. Viheriöiden lisäksi kentän lukuisat vesiesteet, kentällä vesi on pelissä peräti 15 väylällä, on niitetty ja siistitty. Lammet tuovat nyt entistä enemmän ilmettä kentälle, näkymä on avoimempi ja tunnelma tilavampi. Pääosin napakkapintaisella mäntykankaalla mutkitteleva kenttä kestää sään ja pelin rasitusta poikkeuksellisen hyvin, etenkin kun kunnossapitoon on lisätty panostuksia ja esimerkiksi kaikki lyöntijäljet paikataan kentältä päivittäin.

Väylien reuna-alueita on niitäkin siistitty, jotta pelin sujuvuus ja kentän esteettinen ilme olisivat mahdollisimman palkitsevia koko kierroksen ajan.

”Nämä saattavat alkuun tuntua pieniltä yksityiskohdilta, mutta ero on iso. Minä olen pelannut kentällä yli kymmenen vuotta ja paikoitellen tuntuu kuin olisin ihan uudella kentällä”, Tohver sanoo.

Niitväljan uusi klubitalo tarjoaa mukavat puitteet after golfille.

Niitvälja sijaitsee lähes meren rannassa. Pelikausi käynnistyy huhtikuussa ja jatkuu pitkälle syksyyn. Haastetta väylille luovat lukuisien vesiesteiden lisäksi mäntymetsiköt, joiden siimeksestä pallon löytää helposti. Kenttä on haastava, suhteellisen pitkä ja mittaa koko lyöntiarsenaalin laajuuden. Se mittaa hyvin huippugolfienkin pelin tason. Niitväljassa pelataankin vuosittain Viron ja Baltian vanhin, ja tätä nykyä ainoa ammattilaiskilpailu, Niitvälja Karikkas, jossa voittoa ovat juhlineet suomalaisista Niklas Dahlgren ja Toni Karjalainen.

Suunnitelmat kentän edelleen keittämiseksi ovat pitkällä ja lähitulevaisuudessa käytössä voi hyvinkin olla 27 tai peräti 36 reikää. Graham Cooken laatima Master Plan uudelle 18-reikäiselle kentälle on jo olemassa. Ennen laajentumista kentällä keskitytään olemassa olevien väylien hiomiseen entistä ehommiksi.

Räätälöity pelipaketti

Vieraspelaajiin Niitväljassa suhtaudutaan erittäin myönteisesti. Kentällä käynnistettiin tänä vuonna kanta-asiakasohjelma, joka tarjoaa tuntuvia alennuksia pelaamisesta useammin vieraileville. Asiakas voi tilata itselleen räätälöidyn ja hinnaltaan kilpailukykyisen paketin, johon voi liittää pelaamisen lisäksi haluttaessa yöpymisen lisäksi vaikka ravintolavaraukset Tallinnassa.

Kentän kunto oli toukokuun puolen välin jälkeen jo virheetön.

Paketit räätälöidään yksilöllisesti ja ne voivat pitää sisällään muidenkin virolaiskenttien kierroksia. Kylpylämajoitusta on tarjolla kentän lähellä sijaitsevassa Laulasmaan kylpylähotellissa ja Tallinnassa tarjolla on vaikkapa neljän tähden laadukas hotelli Eurooppa. Tallinnaan matkaa on 32 kilometriä. Se taittuu taksilla muutamalla kympillä vajaassa puolessa tunnissa. Oman pelipaketin voi tilata pirauttamalla klubille.

Mutkatonta ja helppoa. Niitävaljassa golfari tuntee olevansa tervetullut. Ja niinhän sen pitääkin olla.

”Klubille saapuessaan ja ykköstiillä pelaajalle pitää tulla sellainen olo, että olen nyt oikeassa paikassa”, Tohver tiivistää.

Teksti: Golfpiste yhteistyössä Niitvälja Golf

Kommentit

Oma kommentti