10. –17.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][24]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Lentämällä Saarenmaalle pelaamaan

Turusta on avattu suora lentoyhteys Saarenmaalle. Saare Golfin Aile Rahu kertoo, että matkanteko taittuu 50 minuutissa.

Saarenmaalle on etenkin länsisuomalaisten golfmatkailijoiden iloksi mahdollista päästä nyt huomattavasti aiempaa vauhdikkaammin. Kotimainen JS Aviation -yhtiö on avannut suoran lentoyhteyden Turusta Kuressaareen, ja tilauslentona matka paikan päälle taittuu alle tunnissa.

”Idea syntyi, kun yksi yhtiön lentäjistä ehdotti meille yhteistyötä”, kertoo Saare Golfin palvelu- ja myyntijohtaja Aile Rahu.

”Kokemus ei ole uusi, sillä Saarenmaalle on järjestetty charter-lentoja Tukholmasta ja Norrköpingistä jo kahden vuoden ajan”, hän toteaa.

Matka Turusta Saarenmaalle taittuu lentäen 50 minuutissa. Rahu muistuttaa, että vertaillessa automatkustamiseen käytettävää aikaa ja kustannuksia, voidaan lentopaketin hintaa pitää varsin kohtuullisena.

Kuressaare on palvelutasoltaan ja etäisyyksien puolesta varteenotettava pelimatkakohde. Golfkenttä, hotellit, kylpylät ja vanha kaupunki ravintoloineen sijaitsevat pienen välimatkan päässä toisistaan. Kesäaikaan on tarjolla myös erilaisia tapahtumia ja festivaaleja, kuten Saarenmaan Oopperapäivät ja Meripäivät.

”Kartoitamme parhaillaan yhteistyövaihtoehtoja myös muiden lähimaiden kanssa, jotta löytäisimme sopivia kumppaneita suoran lentoyhteyden avaamiseksi Saarenmaalle.”

Talvi oli golfkenttien kannalta Virossa yhtä hankala kuin Suomessa, mutta Rahun mukaan Saare Golfin kenttä on hyvässä kunnossa ja ”edistyy päivä päivältä”.

Rahu mainitsee, että suomalaisten ja ruotsalaisten lisäksi Saare Golfissa käy etenkin latvialaisia, venäläisiä, saksalaisia ja sveitsiläisiä golfmatkailijoita.

”Saare Golfilla ja Pärnu Bay Golf Linksillä on sama omistaja, minkä vuoksi kentät tekevät paljon yhteistyötä esimerkiksi erilaisten green fee -pakettien ja markkinointistrategian muodossa.”

”Viro on pieni maa ja täällä on seitsemän kenttää, joista ainakin suurin osa on mahdollista pelata jopa saman reissun puitteissa. Myös siksi on tärkeää, että kaikki golfklubit puhaltavat yhteen hiileen”, sanoo Rahu ja toivoo, että Saarenmaalle avattaisiin lähitulevaisuudessa suora lentoyhteys myös Helsingistä.

Artikkelia muokattu 20.6.2017 klo 9.21: JS Aviation liikennöi Turusta Saarenmaalle tilauslentoja.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje