Lähes neljännes maailman golfkentistä Euroopassa – listan kärjessä isoja yllättäjiä - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Lähes neljännes maailman golfkentistä Euroopassa – listan kärjessä isoja yllättäjiä

Yhdysvalloissa on maailman eniten golfkenttiä. Euroopan ykkönen on Englanti, joka kuitenkin on listalla vasta neljäntenä. Edellä on kaksi varsin yllättävää golfmaata.

Englanti on golfkenttien määrässä mitattuna ylivoimaisesti Euroopan suurin golfmaa selviää R&A:n julkaisemasta Golf Around the World -katsauksesta.

Golfkentät eivät suinkaan ole jakaantuneet tasaisesti ympäri maailman, sillä 78% maailman golfkentistä on kymmenen suurimman golfmaan alueelle. Golfin jättiläinen on vähemmän yllättävästi Yhdysvallat. Hieman yllättävämpiä tietoja saattavat olla listan kakkonen, Japani, ja kolmonen, Kanada. Neljänneksi yltää Englanti 2270 golfkentällään.

Maailman top 10:iin mahtuvat eurooppalaisista lisäksi Saksa (6.), Ranska (7.), Ruotsi (9.) ja Skotlanti (10.). Viidenneksi yltää Australia ja kahdeksanneksi Etelä-Korea.

Kaikkiaan Euroopassa on raportin mukaan 8940 golfkenttää, noin 23% koko maailman golfkentistä, ja yhteensä 125 268 reikää. Erilaisia kenttäprojekteja on Euroopassa käynnissä 151 kappaletta 28 eri maassa. Mitä ilmeisemmin projektiksi lasketaan myös erilaiset peruskunnostus- ja laajennushankkeet.

Kenttien määrässä Englanti on Euroopassa omassa kastissaan. Yli tuhannen kentän lukuihin ylletään myös Saksassa, jossa on 1050 kenttää. Ranska (804), Ruotsi (662) ja Skotlanti (614) rikkovat 500 kentän rajapyykin Espanjan (497) ja Irlannin (494) jäädessä niukasti sen alle.

Huomionarvoinen on myös Tanskan kenttämäärä, 346, joka on melko suuri väestöltään Suomen kokoisessa ja pinta-alaltaan varsin pienessä maassa. R&A:n tilastointimenetelmät herättivät kuitenkin kysmysmerkkejä, ja tarkistussoitto tanskalaisille kollegoille vahvisti epäilyksemme oikeiksi, tanskalaisten mukaan maassa on 191 golfkenttää.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje