Kenttäesittely |
29.5.2017

Sand Valley hinaa rimaa uusiin korkeuksiin

Palvelukonseptiaan entistä ehommaksi viilannut suomalaisvetoinen Sand Valley haluaa ponnistaa Golf Worldin maanosan parhaiden kenttien listalla 100 parhaan joukkoon.

Puolan ”suomalaiskentällä” Sand Valleyssä käynnistyy kahdeksas täysi pelikausi. Kun pelikokemuksen ydin, golfkenttä, on osoittanut toimivuutensa ja kiinnostavuutensa, on Sand Valleyssä keskitytty parantamaan palvelutasoa kentän ulkopuolella.

”Suurin muutos on se, että majoituskapasiteettia on kenttäalueella erilaisissa villoissa nyt jo 120 henkilölle. Villoista löytyy tietenkin saunat ja uusimmissa myös uima-altaat. Odotukset ja samalla taso on noussut. Uskallan sanoa, että pystymme vastaamaan vaativankin lomailijan odotuksiin”, sanoo kentän toimitusjohtaja Antti Pohjonen.

Uusien villojen lisäksi 500 neliön laajuinen klubirakennus on saanut rinnalleen 300 neliöisen tapahtumarakennuksen. Klubitalossa palvelee tätä nykyä myös a la carte -ravintola.

”Menussa on suomalaisia vaikutteita, on graavilohta ja lohikeittoa ja tietenkin kunnon burgerit, pihvit ja ribsit”, Pohjonen kertoo.

Repertuaariin kuuluvat nykyään myös hierontapalvelut ja oluen ystäville järjestetään maisteluiltoja reilun vartin ajomatkan päässä sijaitsevassa Puolan suurimman panimon omassa ravintolassa varsin maltilliseen maksaa 40 zlotyn eli 9,50 euron hintaan.

Palvelukonseptin täydennyttyä myös kentän nimi muutettiin resort-muotoon. Se on Pohjosen mukaan hyvin kuvaava myös kenttää ajatellen.

”Kenttä on sellainen, että ensimmäinen kierros menee aivan ihmetellessä. Toisella kierroksellakin vielä totutellaan ja kolmannella kierroksella ihmiset yleensä vasta alkavat löytää juonen. Kukaan ei tule kentältä pois ilman mielipidettä. Meidän onneksemme valtaosa on ollut tyytyväisiä”, hän luonnehtii.

Viheriöillä on keskimäärin todella reilusti muotoja, eikä korotettuja viheriöitä voi lähestyä puolihuolimattomasti.

Lassi Pekka Tilanderin suunnittelema ja kanadalaisen, suomalaistaustaisen Tony Ristolan muotoilema kenttä on omaleimainen sisämaa-links.

Se poikkeaa niin voimakkaasti tyypillisestä pelikokemuksesta, että totuttelu vie tavallista enemmän aikaa. Ilmiö on huomattu myös toimiston puolella.

”Kenttämme ei ehkä ihan toimi tavallisena green fee -kenttänä. Suositus onkin pelata vierailun aikana vähintään kolme kierrosta. Sen verran haastava kenttä on, että yhden kierroksen tutustumisesta saattaa jäädä hyvin vaillinainen kuva”, Pohjonen luonnehtii.

Kävijämäärä kasvaa tasaisesti

Sand Valleyn vieraspelaajien selkärangan ovat tähän asti muodostaneet suomalaiset ja ruotsalaiset pelimatkalaiset. Tänä vuonna he saavat seurakseen tuntuvasti myös tanskalaisia ja norjalaisia kävijöitä.

”25% kävijöistä varaa seuraavan vuoden reissun jo lomansa aikana ja toinen neljännes muutaman kuukauden sisällä. Noin puolet vieraista palaa tänne toisenkin kerran”, Pohjonen kertoo.

Viime vuonna Sand Valleyssa vieraili reilut 1600 stay & play -turistia. Tämänhetkisestä vetovoimasta kertoo se, että toukokuun loppuun mennessä matkoja on myyty jo 2200. Tänä vuonna kentällä saattaa ylittyä 3000 stay & play -vieraan raja.

Sand Valley tunnetaan entistä paremmin myös Golf World -lehden noteerattua sen arvostetulla Euroopan parhaiden kenttien listallaan, jolla Sand Valley on sijan 130 tietämillä. Golf World perustaa arvionsa hyvin pitkälti kenttään eikä anna niin paljon painoarvoa niin sanotusti kentän ulkopuolisille asioille.

Rima on korkealla, eikä esimerkiksi suomalaiskentistä 100 parjaan joukkoon ole kelpuutettu kuin Linna Golf, Kytäjän South East ja Nordcenterin Fream.

”Perusasiat; majoitus, klubitalo, ruoka ja juoma ovat kunnossa ja kaiken ydin on tietenkin kenttä. Lisäksi palvelu on täällä poikkeuksellisen ystävällistä ja paikallisille se on kunnia-asia. Golf Worldista tullaan kesäkuussa vierailulle ja tavoitteena on nousta 100 parhaan kentän joukkoon”, Pohjonen määrittää lähiajan tavoitteet.

Golfpisteen ja Golden Sun Golfin kanssa San Valleyhin 2.–6.7.

Hintaan 779 € sisältyy:

Katso lisätiedot matkaesitteestä

Finnairin lennot Helsinki–Gdansk–Helsinki
Meno su 2.7. klo 8:25 Helsingistä
Paluu to 6.7. klo 18:45 Gdanskista
Lentokenttäkuljetukset
(lentoja tarjolla myös Turusta – pyydä tarjous!)

Majoitus Sand Valley Villoissa aamiaisineen (2hh)
Rajoittamaton golf
kärryvuokra ja rangen käyttö
4 lounasta
2 illallista
5 drinkkilippua
Yhdellä kierroksella on drinkkipalvelu kentällä
Edestakainen kuljetus lähellä sijaitsevaan Elblagin kaupunkiin

Matkapaketteja on tarjolla rajoitetusti, joten toimi heti!

Matkanjärjestäjänä toimii Golden Sun Golf
Varaukset
+358 2845 7500
sales@goldensungolf.fi

Teksti: Golfpiste

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Tilaa Golfpisteen maanantaisin ja perjantaisin lähetettävä uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla golfalan ilmiöistä ja uutisista! Tilaa kirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Kommentit

Oma kommentti