23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][40]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Golfbongari: Helppoa maabongausta naapurissa – Gorki Golf, Pietari

Itäisen naapurimme golftarjonta on ollut viime vuosiin saakka hyvin rajoittunutta ja Moskova-keskeistä. Lassi-Pekka Tilanderin suunnitteleman Gorki Golfin myötä pelaaminen Venäjällä on helpottunut olennaisesti.

Olin vaihteeksi saanut järjestelyvastuun pienen kaveriporukkamme vuosittaisen golfkisaan liittyen. Vuodesta 2009 alkaen olemme pyrkineet vierailemaan kohteissa, joissa niin golfiin kuin myös jälkipeleihin on hyvät puitteet.

Tammikuun matkamessuilla parkkeerasin hetkeksi Lähialuematkojen osastolle ja sain Gorki Golfin esitteiden lisäksi mukaani matkatoimiston henkilön yhteystiedot. Napakan kirjeenvaihdon jälkeen ilmeni, että kolme päivää ja kaksi yötä sisältävän kokonaisuuden hinta jäisi alle 500 euron per henkilö.


Pakettiin kuuluisi hotellien lisäksi kaksi kierrosta golfia, kaikki juna + pikkubussikuljetukset Pietarissa sekä kolmen ruokalajin illallinen Gorki Golfissa. Kun oli etukäteen tiedossa, että kenttä on laadukas ja kokemisen arvoinen, löimme matkan ajankohtineen saman tien kiinni. Allekirjoittanutta lukuun ottamatta kyseessä oli porukalle uusi golfmaa.

Nopeasti naapuriin

Aamun Allegro-juna yhdistää Helsingin ja Pietarin tehokkaasti, sillä olimme jo kello 13.00 paikkeilla ykköstiillä – nautittuamme maittavan lounaan klubilla. Pietarin rautatieasemalla meidät otti vastaan ystävällinen autonkuljettaja, joka kuljetti meidät turvallisesti kaupungista maaseuduksi muuttuvan maiseman lävitse.


Lassi-Pekka Tilander on onnistunut työstämään sinällään varsin vaatimattomaan maisemaan upean kentän, joka oli kyllä haastava, mutta järkeä käyttävälle pelaajalle hyvin kohtuullinen. Kentän nuori ikä huomioiden väylien sekä griinien kunto oli hyvä, pääosin jopa erinomainen.

Tunsimme vahvaa kansallisylpeyttä siitä, että pieni Suomi kykenee tuottamaan Lassi-Pekan kaltaisia ammattilaisia!

Palvelut Gorki Golfissa

Gorki Golfissa on haluttu laittaa infrastruktuuri kuntoon heti alussa. Alueelta löytyy reippaan kokoinen klubitalo, range, lähipelialue, kunnolliset majoitusmahdollisuudet sekä mittavat ravintolapalvelut.


Kaudelle 2018 klubitalon viereen valmistuu uusi hotelli, joka mahdollistaa entistä isompien ryhmien tilaisuudet. Gorki Golf Club on jo nyt suosittu hääjuhlien pitopaikka, mikä tuo alueelle toivottua säpinää – golf on Pietarissa vielä uusi juttu ja se näkyy pelaajamäärissä.

Yövyimme ensimmäisen yön Gorki Golfissa, joten pääsimme testaamaan pakettiin kuuluvan kolmen ruokalajin illallisen. Sinällään sisältö oli kunnossa, mutta pientä haparointia oli vielä aistittavissa tarjoilupuolella – suosittelen varmistamaan, että ruokajuomat ovat pöydässä ennen kuin lautasia alkaa virrata keittiöstä.

Päivä Pietarissa


Olimme osin kustannussyistä sovittaneet pelipäiviksi torstain ja perjantain. Valinta osoittautui hyväksi myös siinä mielessä, että saimme pelata kaksi kierrostamme törmäämättä muihin pelaajiin, vaikka reissu ajoittui elokuun puoliväliin. Pelaajia oli, mutta ei ruuhkaksi asti.

Toisen pelipäivän päätteeksi siirryimme majoittumaan Pietariin, kävelymatkan päähän Iisakin kirkosta.


Allekirjoittaneen edellinen käynti Pietarissa ajoittui Neuvostoajan talveen 1976 – kylmä kokemus. Ensimmäisestä kesävisiitistä jäi sellainen maku, että tänne on syytä palata ja varata vierailuun kunnolla aikaa.

Me tyydyimme ainoana kaupunkipäivänämme HopOn–HopOff-bussin tarjoamaan opastukseen ja kävelyretkiin keskustan puistoissa, mutta paljon enemmän kannattaa Pietarista ottaa irti.

Vinkkejä Pietarin reissuun:

  • Jos voit, sijoita pelipäivät arkipäiville – säästät rahaa ja saat tilaa pelata
  • Mökit soveltuvat parhaiten kahden pariskunnan tiimeille
  • Pietarin osalta kannattaa varata etukäteen joku opastettu 3–4 tunnin kierros, tällöin kaupungista saa enemmän irti
  • Kaksi päivää Pietarissa ei ole liikaa
  • Huomioi Pietarin ydinkeskustan ruuhkat arkisin, varaa siirtymiin riittävästi aikaa
  • Muista roaming-esto kännykässä – Allegrossa toimii wifi, samoin Gorkissa
  • Viisumiprosessi hoituu sujuvimmin matkatoimiston kautta

www.gorkigolf.ru
www.lahialuematkat.fi
www.vr.fi/allegro

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje