Mallorcan kentiltä löytyy upeita maisemia, kuten kuvan Pula Golfista.
Golfmatkailu | Matkailu |
17.11.2016

Golfari ei helpolla matkastaan luovu – golfmatkailu kasvaa edelleen

Golfmatkailu kasvaa yhä huomattavasti muuta matkailua enemmän, selviää golfmatkailujärjestön IAGTON messuilla Mallorcalla.

Golfmatkailun suurtapahtuma eli kansanvälisen golfmatkailujärjestön IAGTON:n messut (IGTM eli International Golf Travel Market) järjestetään tänä vuonna Palma de Mallorcalla. Järjestön pitkäaikainen toimitusjohtaja Peter Walton on tyytyväinen mies – golfmatkailu on viimeisen neljän vuoden aikana kasvanut 9,3 prosenttia vuosittain eli tuplasti enemmän kuin matkailuala yleensä.

”Totta kai herään kuitenkin joka aamu pieni pelko sydämessäni. Mitähän yön aikana on tapahtunut, joka voisi vaikuttaa negatiivisesti golfmatkailuun”, Walton sanoo.

Huonoja uutisia on todellakin ollut. Golfmatkailu Egyptiin, Tunisiaan ja viimeksi Turkkiin on pysähtynyt tai vähintäänkin vaikeuksissa. Walton on myös huolissaan Brexitin vaikutuksesta punnan kurssin ja brittien matkailuhaluihin.

”Punta laski ensin rajusti, mutta on hieman toipunut. Tosin laskun vaikutukset tulevat näkyviin vasta pidemmällä tähtäimellä, kun matkakohteiden hinnoittelu menee uusiksi.”

”Maailman tapahtumat saattavat tietysti muuttaa golfkohteita, mutta uusia tulee tilalle. Parasta tulevina vuosina on mielestäni kuitenkin se, että myös nuoret 25–30 vuotiaat ovat innostuneet golfmatkailusta, toisin kuin aikaisemmin luultiin”, hän arvioi.

Yhdysvaltojen presidentinvaali ei Waltonin mukaan goflmarkkinoita hetkauta. Skotlannin Aberdeenissa, jossa Donald Trump omistaa kiistellyn kentän, vaalitulos oli kentän kannattajille ja työntekijöille mieluisa.

”Oikeastaan protestit kenttää kohtaan laantuivat jo aiemmin. Nyt toivomme, että Trumpilla olisi aikaa käydä täällä edelleen usein, vaikkakin pelkään että presidenttinä hänen aikataulunsa tulee olemaan varsin tiukka”, sanoo golfmessuilla iloisesti hymyilevä Trump International Links -htiöiden myyntipäällikkö Kate Brewer.

IGTM:n (International Golf Travel Market) messuilla riittää hyörinää.

IGTM:n (International Golf Travel Market) messuilla riittää hyörinää.

Messutapahtumaa isännöivä Mallorca on kesän aikana tuskaillut jopa liiallisen turistimäärän kanssa. Lentomatkustajia on ennätysmäärä ja Palman satamaan saapuvien risteilyalusten matkustajat sekoittavat Palman liikennettä ja elämää.

Keski-Euroopan lentoihin tulee kuitenkin muutoksia, kun Air Berlin vähentää lentojaan, mutta toisaalta muut yhtiöt lisäävät tarjontaansa. Esimerkiksi Norwegian lentää koko talven Helsingistä suoraan Mallorcalle.

”En tietenkään halua kenellekään pahaa, mutta on selvää, että jotkut maat ovat vaikeassa tilanteessa ja tämä taatusti lisää entisestään Mallorcan vetovoimaa myös golfin suhteen. Täällä pelataan jo nyt 22:lla kentällä yli puoli miljoonaa kierrosta vuodessa”, kertoo Mallorcan kenttäyhdistyksen PR-päällikkö Xisca Fornés.

Uusia konkreettisia kenttähankkeita ei tällä hetkellä ole, vaikkakin jotkut kentät suunnittelevat laajennuksia. Mallorcalle tänä talvena suuntavien suomalaisgolfarien on ehkä kuitenkin hyvä tietää, että monien kenttien kunto ei ole paras mahdollinen: kuuma ja sateeton kesä tiesi monille kentänhoitajille vaikeuksia, ja varsinkin väylät ovat korkeintaan kohtuullisessa kunnossa.

Teksti: Harri Nyman
Kuvat: Harri Nyman

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Tilaa Golfpisteen maanantaisin ja perjantaisin lähetettävä uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla golfalan ilmiöistä ja uutisista! Tilaa kirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Kommentit

Oma kommentti