- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Formulakausi starttaa Melbournen Albert Parkista – millainen golfkenttä Albert Park Golf on?

Formulasirkus pyöräytetään käyntiin tänä viikonloppuna. Rata kiertää Albert Parkia, jossa sijaitsee myös golfkenttä.

Albert Park sijaitsee aivan Australian toiseksi suurimman kaupungin Melbournen ytimessä. Nykyisessä maailmanmenossa on suoranainen ihme, että neljän miljoonan asukkaan kaupungin keskusta-alueella on myös golfkenttä. Albert Park Golfin suurin hienous piileekin sen sijainnissa.

Formulalähetyksessä ei voi välttyä hienoilta kuvakulmilta, joissa Melbournen komea silhuetti pilvenpiirtäjineen siintää aivan kosketusetäisyydellä. Näin on tilanne tietysti myös golfkentällä. Välillä tuntuu kuin draivaamalla voisi saavuttaa pilvenpiirtäjien huipun.

Albert Parkin jopa vaatimaton klubitalo vastaanottaa kaikki pelaajat tasoitukseen katsomatta. Julkiselle golfkentälle jokainen on tervetullut. Suomalaisesta mentaliteetista poiketen tasoituksien tai edes green cardien perään ei kysellä. Australialaisessa golfjärjestelmässä ei tarvitse kuulua mihinkään seuraan, jos haluaa pelata julkisilla golfkentillä.

Golfseuroihin kuulumattomat pelaajat eivät luonnollisesti tiedä edes tarkkaa tasoitustaan, mikä on ymmärrettävää, koska eihän heillä ole seuraa, joka ylläpitäisi tasoitusta. Osa kentistä myy jäsenyyksiään muun muassa sillä nyanssilla, että pelaajat saavat virallisen tasoituksen.

Lyhyt ratikkamatka Melbournen sydämestä on oiva tapa saavuttaa Albert Parkin golfkenttä. Kulkupeli pysähtyy kentän välittömään läheisyyteen. Ensimmäinen silmiinpistävä asia kentälle saavuttaessa on, että suuri harjoitusviheriö on rakennettu lähes kiinni parkkipaikkoihin ja klubitaloon. Harjoitusmielessä se onkin parasta antia, sillä rangen virkaa toimittavat pari lyöntihäkkiä, jotka pysyvät sen verran pystyssä mitä niiden tarvitseekin. Harjoitusviheriön kunto antaa olettaa mukavista puttipinnoista myös kentällä.

18-reikäinen baana on olemukseltaan suhteellisen helppo. Suuria ongelmia ei vastaan tule, ellei kakadujen pitämää valtavaa rääkintäkonserttia sellaisena pidä. Muutamaa kentän väylää ja vilkasliikenteistä tietä erottaa pelkästään verkkoaita. Ja totta kai yksi avauspaikka on vain joidenkin metrien päässä liikennevaloista. Voi olla melkeinpä siis varma, että juuri backsvingin aikana saa kuulla useamman tööttäyksen ja Go for it -huudon.

Vaikka harjoitusviheriö antoi odotukset hyvistä griineistä, niin totuus oli kuitenkin toisenlainen. Suomen mittapuulla niitä ei voi huonoksi luokitella, mutta kengurumaan asteikolla puhutaan vaatimattomista viheriöistä. Kymmenen Australian kentän otannalla vaatimaton täällä vastaa keskitasoa meillä. Väylät ovat ihan mukavasti hoidettu, mutta reuna-alueet ja bunkkerit ovat jääneet pienemmälle huomiolle. Sen ymmärtää, kun näkee kentänhoitajien rakennuksen, joka ei välttämättä läpäisisi suomalaisia rakennusstandardeja.

Albert Park GC sijaitsee aivan Melbournen kaupungin sydämessä.

Vaikka kenttä ei mikään alistermackenziemäinen huippuluomus olekaan, niin pelaaminen Melbournen keskustassa tekee siitä mieleenpainuvan kokemuksen. Pilvenpiirtäjät ja kauniit näkymät Albert Parkin tekojärvelle tekevät siitä leppoisan golfelämyksen. Mielikuvitus lähtee laukkaamaan ja väistämättä alkaa miettimään millaista olisi pelata golfia Helsingissä Esplanadin puistossa.

Green fee kentälle on erittäin huokea. Parilla kymmenellä eurolla pääsee pelaamaan täysimittaisen baanan. Australiassa pukeutumisetiketistä pidetään huolta vanhaan brittiläiseen tyyliin, mutta Albert Parkissa voit nähdä speedomittaisissa shorteissa pelailevia golfareita. Kentän vieressä on yksityinen ravintola, jonka terassilta voi ihailla näkymiä. Toisaalta, jos siellä on menossa yksityinen tilaisuus, niin joutuu tyytymään pro shopin kylmäkaapista löytyviin virvokkeisiin.

Huippusijainnin ansiosta kenttä sopiikin parhaiten vuorokauden mittaisen matkustamisen jälkeen kankeuden karistamiseen. Formulakisan aikaan kenttä on ainakin osittain suljettu, sillä sen etuysin alueella on katsomorakennuksia ja vip-alueita.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • MarX says:

    Harmittavan mitäänsanomaton ”puistokenttä” . Muutama ”mielenkiintoinen väylä” sekä hienot näkymät radalle ja kylälle.

    Range sijaitsee sen lätäkön ja meren välissä vielä kauempana kun esim HilliSiden range klubitalolta.

    Yleensä hyvin lähtöaikoja saatavilla ennen siä ympyräajokisaa tai heti sen jälkeen. Sijainniltaan huippu, monta kävelymatkan päässä olevaa kohtuullista hotellia. GF:kään ei paha.. verrattuna kuntoon.